Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΤ, ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει υπουργός Προεδρίας, με περισσότερες αρμοδιότητες και με απευθείας σύνδεση με το Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση των αλλαγών στο κράτος...
Αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ανάπτυξη αναλαμβάνει ο Σωκράτης Ξυνίδης, μέχρι σήμερα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Εμπορικής Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη. Υφυπουργός Ανάπτυξης ο Παναγιώτης Ρήγας.


Ο Χάρης Παμπούκης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο της Επικρατείας, στο οποίο προστίθενται οι Ξένες Επενδύσεις.


Στο υπουργείο Οικονομικών παραμένει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ υφυπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος επιστρέφει στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το κρίσιμο θέμα των εσόδων.


Επανιδρύεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Θαλασσίων Μεταφορών και Νήσων και αναλαμβάνει ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Διαμαντίδης, με υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Χρήστος Παπουτσής.


Σε υπουργό Εξωτερικών αναβαθμίζεται ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, ενώ στη θέση της αναπληρώτριας αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλησης και αναλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης στη θέση της Κατερίνας Μπατζελή που μένει εκτός κυβέρνησης.


Τη θέση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη που αντικαθιστά τον Μιχάλη Καρχιμάκη.


Επίσης εκτός κυβέρνησης μένει και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.


Το υπουργείο Πολιτισμού, με αρμοδιότητα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναλαμβάνει ο Τηλέμαχος Χυτήρης.


Αμετακίνητοι παραμένουν οι υπουργοί Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με υφυπουργό τον Πανο Μπεγλίτη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.


Κατά πάσα πιθανότητα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών θα γίνει την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: