Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή η αποκάλυψη του newpost.gr για την «αιώνια» ρύθμιση χρεών από το ΙΚΑ



Ερώτηση στη Βουλή η αποκάλυψη του newpost.gr για την «αιώνια» ρύθμιση χρεών από το ΙΚΑ 
Στη Βουλή έφτασε η αποκάλυψη του newpost.gr για ευνοϊκή ρύθμιση αποληρωμής χρεών εκπαιδευτικού οργανισμού από το ΙΚΑ, σε χρονικό ορίζοντα... τεσσάρων αιώνων, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαϊκάλη να καταθέτει σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Ο κ. Χαϊκάλης, επικαλούμενος την αποκάλυψη του newpost.gr  ανέφερε ότι «την ώρα που χιλιάδες πολίτες με ασφαλιστικές οφειλές προς το ΙΚΑ, περιμένουν στις ουρές προκειμένου να κερδίσουν λίγους μήνες ή μερικά χρόνια παράτασης στην αποπληρωμή των οφειλών τους, ενώ ταυτόχρονα έρχονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις, εκπαιδευτικός όμιλος φέρεται να εξασφάλισε από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ρύθμιση οφειλών μέχρι το 2437(!) για ένα χρέος 760.000 ευρώ».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο οργανισμός αυτός και αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο http://newpost.gr την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, εκπαιδευτικός οργανισμός έκανε ρύθμιση στο ΙΚΑ και η αποπληρωμή των χρεών του θα γίνει σε... τέσσερις αιώνες.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες με ασφαλιστικές οφειλές προς το ΙΚΑ, περιμένουν στις ουρές προκειμένου να κερδίσουν λίγους μήνες ή μερικά χρόνια παράτασης στην αποπληρωμή των οφειλών τους, ενώ ταυτόχρονα έρχονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις, εκπαιδευτικός όμιλος φέρεται να εξασφάλισε από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ρύθμιση οφειλών μέχρι το 2437(!) για ένα χρέος 760.000 ευρώ.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.    Αληθεύουν όσα καταγράφονται στο εν λόγο δημοσίευμα;
2.    Ποιος εκπαιδευτικός οργανισμός είναι αυτός»;http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: