Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

OI ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ...


... ΕΚΤΑΚΤΟ...
Παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου φαίνεται πως ζητούν οι Ρώσοι προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα με με 5,8 δισ. ευρώ.
Εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ...
ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, οι Ρώσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρωσία βάζει ως όρο για οικονομική βοήθεια, 20% στη διαχείρισή του.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες φήμες θέλουν τους Ρώσους να ζητούν να γίνεται ανεφοδιασμός των ρωσικών πολεμικών πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ
σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today,  το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει διατάξει  την παρουσία μόνιμου στόλου έξω από την Κύπρο.
Ανάλογο σενάριο σχετικά με τις απαιτήσεις των Ρώσων μας «αποκάλυψε» μέσω Twitter ο Nουριέλ Ρουμπινί, λέγοντας ότι εκτός από πρόσβαση στο φυσικό αέριο επιθυμεί να δημιουργήσει και μια στρατιωτική ναυτική βάση στο νησί.
Επίσης, σύμφωνα δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει την βοήθεια στην Κύπρο με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών, των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών, που ιδρύθηκαν στο νησί.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για κατ' αρχήν συμφωνία πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου σε Ρώσους επενδυτές.
Εάν αυτή η συμφωνία υλοποιηθεί, θα μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Μεγαλονήσου κατά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία φέρεται να είναι προφορική καθότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμα τα απαραίτητα συμφωνητικά, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: