Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Κλειδώνουν" οι αλλαγές για το Ασφαλιστικό




nooz.gr
Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα "κλειδώσουν" οι αλλαγές για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή μετατέθηκε χρονικά για την προσεχή Δευτέρα. Την Τρίτη, ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε διορθωτικές παρεμβάσεις στην επίμαχη ρύθμιση για τα εργασιακά, μετά τη θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εμπλοκή στο Ασφαλιστικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρό παζάρι με την τρόικα, η οποία ζητεί να επισπευσθούν οι παρεμβάσεις και να μην υπάρξει στην ουσία μεταβατική περίοδος. Συγκεκριμένα ζητεί να αυξηθούν από 1η Ιανουαρίου του 2011 τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικα και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, ζητεί να ισχύσει απο την 1η Ιανουαρίου η αύξηση από τα 37 στα 40 έτη για την χορήγηση πλήρους σύνταξης.

Η βελτίωση ορισμένων ακραίων σημείων του ασφαλιστικού, με πρωτεύον εκείνο της παράτασης του εργασιακού βίου των μητέρων ανήλικων παιδιών, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών.

Οι βουλευτές σημείωσαν πως το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, ωστόσο συμπλήρωσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγεί, γιατί γίνεται η κάθε κίνηση και ταυτόχρονα να προβλέπει κοινωνικά μέτρα- αντίβαρα σε κάθε περίπτωση, που τα μέτρα πλήττουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. "Αυξάνεις τα όρια του εργάσιμου βίου μητέρων, τι βρεφονηπιακούς σταθμούς φτιάχνεις;", έλεγαν χαρακτηριστικά. Επίσης ένα θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών αφορούσε τη 13η και 14η σύνταξη, θέμα για το οποίο απάντησε "θα το δούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: