Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γαλλογερμανική στήριξη στο πρόγραμμα λιτότητας

nooz.gr
Ο Πιερ Λελούς και ο Βέρνερ Χόγερ, υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας αντίστοιχα, θα μεταβούν στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στα "γενναία" μέτρα λιτότητας που πήρε η Ελλάδα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η κοινή αυτή πρώτη επίσκεψη του Πιερ Λελούς και του Βέρνερ Χόγερ θα αποτελέσει την ευκαιρία να δοθεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η οποία επλήγη σοβαρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Οι Λελούς και Χόγερ θα εκφράσουν "την υποστήριξη των δύο χωρών στα δημοσιονομικά μέτρα, τα απαραίτητα και γενναία, που έλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποχρεώσεις της", προσέθεσε.

Οι δύο ευρωπαίοι υπουργοί θα συναντηθούν με την υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας Λούκα Κατσέλη, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Θα συναντηθούν επίσης με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο, όπως και με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ροδούλα Ζήση.

Η επίσκεψη αυτή θα επιτρέψει στους δύο ευρωπαίους υπουργούς να συζητήσουν επίσης για την συνεργασία στο πλαίσιο του αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης, κατέληξε ο Βαλερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: