Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Reuters: Η Siemens είναι η πρώτη γερμανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα



Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για τη Siemens και το "φλερτ" της με την Rosco, την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού
Η πρώτη γερμανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων είναι η Siemens, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η Siemens είναι ο πιθανός "μνηστήρας" για την αγορά του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO).
Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή που έχει ενημέρωση για τις συνομιλίες.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ακόμη, ότι οι άλλοι δύο πιθανοί ενδιαφερόμενοι είναι η γαλλική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού ενέργειας και μεταφορών Alstom μαζί με την Damco Energy, και η ελληνική κατασκευαστική ΓΕΚ Τέρνα σε συνεργασία με τους ρωσικούς σιδηροδρόμους RZD.
Σημειώνεται, ότι το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι 3 εταιρείες υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση της ROSCO.
Το ενδιαφέρον της Siemens για τη Rosco αναφέρεται και σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής "Der Handelsblatt".
"Ο γερμανικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εν λόγω δημόσια επιχείρηση, δήλωσε χθες πρόσωπο, που γνωρίζει καλά το ζήτημα. Έτσι η Siemens είναι ο πρώτος μεγάλος γερμανικός όμιλος, που θέλει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας", αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι στον διαγωνισμό είναι πιθανό να συμμετάσχουν και η γαλλική Alstom μαζί με τη Damco Energy, καθώς και την ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνεργασία με τη Russian Railways RZD.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: