Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χρ. Παπουτσής: «Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση του Eθνικού Συμβουλίου»

«Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ»


Χρήστο γερά και πάντα αριστερά. Με αυτό το σύνθημα ομάδα νεολαίων υποδέχθηκε στο βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης τον Χρήστο Παπουτσή. Προφανώς θέλουμε ανταγωνιστικότητα, αλλά που το βρήκαμε γραμμένο πως αυτό γίνεται με μείωση των μισθών, αναρωτήθηκε και μίλησε για επενδύσεις και ανασυγκρότηση του κράτους. Χαρακτήρισε το PSI ανάσα, επισήμανε ότι είναι εξέλιξη δύο χρόνων προσπαθειών του Γιώργου Παπανδρέου και της πολύμηνης προσπάθειας του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά δεν αρκεί για την έξοδο από την κρίση. Επανέφερε έτσι στο προσκήνιο τη θέση του 2009 για αναθέρμανση της οικονομίας και έθεσε μία επιπλέον προϋπόθεση: την πολιτική σταθερότητα.


Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε το διαχωρισμό μεταρρυθμιστών- λαϊκιστών και είπε ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά το συμφέρον και την προοπτική του λαού. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο χώρος συγκέντρωσης του κέντρου και της αριστεράς,είπε θέτοντας τον δικό του στόχο για την επόμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, πήρε αποστάσεις από τις πειθαρχικές κυρώσεις στη Βουλή και τους συμβιβασμούς της προηγούμενης περιόδου. Μία έμμεση αναφορά στους διαγραφάντες, οι οποίοι σχεδιάζουν νέο κόμμα. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν το μήνυμά του προς αυτούς.



Είπε ναι στις μεταρρυθμίσεις, αλλά σε όφελος των πολιτών και όχι των αγορών και των τραπεζιτών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για μείωση των δόσεων των δανείων στο ύψος της μείωσης των μισθών.

Ο Χρήστος Παπουτσής είπε ακόμη πως δε θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεκανίκι κεντροδεξιών σεναρίων διακυβέρνησης, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσει την απόφαση διαγραφής των βουλευτών που καταψήφισαν το μνημόνιο 2 και προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως δε θα ανεχθεί άλλο το ΠΑΣΟΚ των βαρόνων.

Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση του εθνικού συμβουλίου, είπε ζητώντας ουσιαστικά πολιτική απόφαση παράκαμψης των υπογραφών.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: