Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Η μόνη λύση είναι οι εκλογές»


aleksis-tsipras-i-moni-lusi-einai-oi-ekloges 
«Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο βιολί, εκβιάζουν συνδέοντας τη ψήφιση σκληρών μέτρων με μια από τις δόσεις που έχουν ήδη αποφασίσει να εκταμιεύσουν» δήλωσε ενώπιον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός της, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιώντας επίθεση με σκληρές πολιτικές εκφράσεις κατά της συγκυβέρνησης, ζητώντας εκλογές.

«Για τον κ. Σαμαρά η διαπραγμάτευση είναι τσαμπουκάς» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές αλλά μερκελιστές». Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη γερμανίδα καγκελάριο για τη δήλωσή της ότι «οι χώρες με αυξημένο χρέος χάνουν την εθνικής τους κυριαρχία», λέγοντας ότι δεν η «Ελλάδα δεν είναι αποικία της πρώην Γερμανικής Αφρικής», ενώ καταδίκασε και την κυβέρνηση, που άφησε ασχολίαστη αυτή την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου. 

Παράλληλα, ζήτησε άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης για το τρίτο μνημόνιο και απόσυρση του πακέτου μέτρων.

«Η στρατηγική της διαπραγμάτευσης θα εξανάγκαζε τους δανειστές να σταματήσουν να υπαγορεύουν αποφάσεις και μνημόνια» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Με τη δική μας στάση, της καταγγελίας του μνημονίου θα αναγκάζονταν οι δανειστές να συζητήσουν για πρώτη φορά μαζί μας, ως ισότιμη πλευρά και θα σταματούσαν να εξωθούν τη χώρα σε αυτοκτονία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν άκουσε ο κ. Σαμαράς, ούτε καν τον κ. Σόιμπλε, που προ ημερών απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και έδωσε τέλος στο παραμύθι με τον δράκο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν από το μνημόνιο και την τρικομματική κοινοπραξία» είπε ακόμα ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγοντας να κάνει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση, κορόιδεψε και έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, ενώ επιτέθηκε και στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι, όπως είπε, γνωρίζουν το αδιέξοδο, αλλά προτιμούν να κερδίσουν χρόνο, υιοθετώντας «μία ανήθικη στάση για να γλιτώσουν το πολιτικό τους τομάρι».

Ο κ. Τσίπρας έβαλε κατηγόρησε και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για τη δήλωσή του περί «ασφυξίας» εάν δεν πάρουμε τη δόση. «Ασφυξία μπορεί να πάθουν οι φίλοι του οι τραπεζίτες, η κοινωνία έχει ήδη υποστεί την ασφυξία και κινδυνεύει να οδηγηθεί στο θάνατο με τα νέα μέτρα» τόνισε και επανέλαβε σε υψηλούς τόνους ότι το πρόγραμμα είναι αδιέξοδο.

Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να αναλάβουν την «πατριωτική τους ευθύνη» και να καταψηφίσουν τα μέτρα.

«Έχουμε καθήκον απέναντι στο λαό,τη δημοκρατία και την ιστορία του τόπου: Να τους σταματήσουμε και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Καλούμε πρωτίστως το λαό μας σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Για να σταματήσει η εξαθλίωση και η καταστροφή» κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: