Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα στηριχθεί η αγορά Σύσκεψη στο «Ελ.Βενιζέλος» για την κρίση στην ελληνική αεροπορική αγορά


Σύσκεψη στο «Ελ.Βενιζέλος» για την κρίση στην ελληνική αεροπορική αγορά
  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Η ανάληψη πρωτοβουλιών από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική αεροπορική αγορά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, απασχόλησαν διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στις εγκαταστάσεις του «Ελ. Βενιζέλος».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (BAR Greece) συζητήθηκαν προτάσεις για το πώς η οικονομική πολιτική του ΔΑΑ μπορεί να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χειμερινή περίοδο 2013-2014.

Επιπλέον, ετέθησαν και τα θέματα της τόνωσης της επιβατικής κίνησης στην πρωτεύουσα και την ανάδειξη της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΑΑ παρέχει ήδη ειδικά κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες και οι εκπτώσεις στις χρεώσεις κυμαίνονται από 30% έως και 77% και χρησιμοποιούνται ήδη από 40 εταιρείες.

Πρόκειται για ειδικά κίνητρα, όπως το κίνητρο των νέων αγορών, το κίνητρο της ανάπτυξης δρομολογίων εσωτερικού, το κίνητρο για νέους διεθνείς προορισμούς σε χώρες εντός της Ευρώπης και το κίνητρο του μετεπιβιβαζόμενου επιβάτη, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και για τη χειμερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη της διοίκησης του ΔΑΑ, το προεδρείο του BAR Greece, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών αεροπορικών οργανισμών, όπως η ΙΑΤΑ και η ACI, που ταξίδεψαν στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το BAR Greece είναι ο φορέας που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχοι οργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Λειτουργεί ως σωματείο με εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των Olympic Air, Aegean Airlines, Swiss International, Qatar Airways, Scandinavian Airlines System και έχει ως κεντρικό αντικείμενο την εκπροσώπηση, την προώθηση, την ανάπτυξη και την προστασία των κοινών συμφερόντων των μελών του στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: