Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Θα παλέψουμε ώστε, "σε τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα...

ΥΠΟΥΡΓΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΣΙΡΑΣ
... που θα έχει βγει από την κρίση..."...
Την υποχρέωση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στη γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
Εκανε λόγο για δύσκολα σημεία της συμφωνίας, αλλά και για θετικές δράσεις και ανοιχτά θέματα, ζητώντας παράλληλα από τα μέλη της νέας κυβέρνησης, σκληρή δουλειά.

Όλοι μαζί καλούμαστε να...
τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού για δεύτερη φορά σε 8 μήνες και να φανούμε άξιοι της επιλογής τους, να φέρουμε στη χώρα τις απαραίτητες τομές, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε σκληρή δουλειά, χωρίς ιδιοτέλειες αλλά με συλλογικότητα και με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε», ανέφερε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη «σε τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα που θα έχει βγει από την κρίση, θα έχει επιστρέψει σε μία ανάπτυξη αλλά με κοινωνικό πρόσωπο, μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατά τους νέους ανθρώπους ειδικά τους νέους επιστήμονες, που θα έχει αποκαταστήσει το διεθνές της κύρος και θα είναι ξανά ισότιμος εταίρος στην ΕΕ».

Στον ορίζοντα της τετραετούς θητείας είναι στόχος απόλυτα εφικτός αρκεί να τολμήσουμε μεγάλες τομές και αλλαγές εντός της χωράς και να δουλέψουμε σκληρά, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σήμερα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη πιο δύσκολο και επίπονο έργο, «να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο». Συμπλήρωσε πως «την τελευταία πενταετία το νεοφιλελεύθερο σχέδιο επιταχύνθηκε και οδήγησε σε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, βυθίζοντας στην απελπισία μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Θέλουμε να αντιτείνουμε ένα άλλο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο που πρέπει να λειτουργήσει στην πράξη. Έχουμε να αντιτείνουμε το μοντέλο που στηρίζεται στον σεβασμό της εργασίας και στην έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων. Πρέπει όμως πρωτίστως να εργαστούμε για το όσο δυνατόν γρηγορότερο αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας».

«Έχουμε την υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή», υπογράμμισε, ενώ μίλησε και για τη σημασία της πρώτης αξιολόγησης «για να ανοίξουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του χρέους και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δύσκολων σημείων της συμφωνίας τα οποία εμείς διαπραγματευτήκαμε και γνωρίζουμε και τον τρόπο για να βρούμε το κατάλληλο αντίδοτο. Η συμφωνία περιλαμβάνει και σειρά θετικών δράσεων αλλά και ανοιχτών θεμάτων χάρη στη δική μας επιμονή», ανέφερε.

«Στα ανοιχτά θέματα θα δώσουμε τη μάχη με σχέδιο και προτάσεις για να διατηρήσουμε το έδαφος που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς όφελος του λαού», συνέχισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά ως ανοιχτά θέματα τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, το θέμα της ενεργοποίησης ισοδύναμων για την αποφυγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «προϋπόθεση για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και πολιτική σταθερότητα για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: