Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Παντού ολοήμερα τα Δημοτικά»...


Νίκος Φίλης

Ενιαίο τύπο ολοήμερου προετοιμάζει για όλα τα Δημοτικά το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του σχολείου που σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά, αποσαφήνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με...

  δήλωσή του στην «Εφ.Συν.». 
Η δήλωσε έρχεται μετά τις ανακοινώσεις που έκανε χθες, από το βήμα της Βουλής για την ύπαρξη ενός τύπου σχολείου.

Οπως ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου (Ενωση Κεντρώων), η πολυτυπία του Δημοτικού, όχι μόνο εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου, αλλά δημιουργεί και πρόβλημα συνταγματικής ισότητας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Ενα πρόβλημα που μας εμποδίζει να είμαστε στους προγραμματισμούς μας συνεπείς είναι η πολυτυπία του Δημοτικού σχολείου. Σήμερα λειτουργούν τριών ειδών Δημοτικά σχολεία: το κλασικό, που τελειώνει στις 12 το μεσημέρι, το ανοικτό, το οποίο τελειώνει στις 2 το μεσημέρι, και το ολοήμερο, που τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνταγματικής ισότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μάθησης και ζωής στο σχολειό. Ομως, υπάρχουν και ουσιαστικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα στην αρχή.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: