Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Ναι» σε συνεργασίες μετά τις εκλογές, λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ανοικτός σε διάλογο


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Υπέρ του διαλόγου με τη ΝΔ για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές τάσσεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επιμένοντας ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Α.Λοβέρδος στον ΒΗΜΑ 99,5


Ειδικά για το θέμα της συνεργασίας, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι αυτό «θα το πουν οι δύο αρχηγοί μετά τις 18 του μηνός», δηλαδή μετά την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Υποστήριξε όμως ότι στην προεκλογική περίοδο πρέπει «να γίνει καθαρό στον κόσμο τι σκέφτονται τα κόμματα». «Η επιλογή η δικιά μας είναι κεντροαριστερή, αλλά μπρος στο συμφέρον της πατρίδας κάτι άλλο δεν μπορεί να βγει περισσότερο ισχυρό» επισήμανε, εμμένοντας στην πρότασή του για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Δεν υπάρχουν επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίες, σε ό,τι αφορά την ανάγκη η χώρα να είναι σταθερή, που να γίνονται πιστευτές. Δεν υπάρχουν κόμματα υπεύθυνα και σοβαρά, τα οποία κατ'ουσίαν και μέσα στον πυρήνα της σκέψης τους να αποκλείουν να παράσχουν στη χώρα αυτό που χρειάζεται» τόνισε, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα και στη Δημοκρατική Αριστερά.

«Μία συζήτηση για συνεργασία με τον κ. Κουβέλη θα ήταν ευπρόσδεκτη, δόκιμη και πολύ λογική για την πολιτική μας φυσιογνωμία» είπε, σημειώνοντας όμως ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν κάποια υπόσταση στη Βουλή ή που υπόσχονται μεγαλύτερη υπόσταση, κατά την κρίση του κόσμου στις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν το μυαλό τους σε αυτό που λέμε κοινή πορεία».

Αναφορικά με την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κανείς δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν φαινόμενα διχασμού, όπως το 2007. «Η δυσκολία της πατρίδας δεν επιτρέπει τέτοιους διχασμούς πολυτελείας. Ο διχασμός του 2007 ήταν ένας άδικος διχασμός, προκλήθηκε από πολύ συγκεκριμένους και γνωστούς ανθρώπους και είναι ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος για το 2012» σημείωσε.

Με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι «η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει την παράταξη σε καλύτερη τροχιά».

«Κανείς δεν πρέπει να αποκλείει κανένα αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές» είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. «Στηρίζω την αισιοδοξία μου στην συνειδητοποίηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών για το πού βρίσκεται η χώρα και τι ανθρώπους έχει ανάγκη» ανέφερε.

Τέλος, σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις τα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι δεν θα επαληθευτούν στις εκλογές. «Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η αντιπαράθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο ήταν μία αντιπαράθεση στηριγμένη σε λάθος δίλημμα. Δεν υπάρχει το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, υπάρχει το δίλημμα ποιος είναι διαθέσιμος να σηκώσει την πατρίδα στις πλάτες του και ποιος απευθύνει λόγο καταγγελίας, διαμαρτυρίας που μπορεί να είναι συμπαθητικός».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: