Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μαύρος καπνός στη ΣΕΚΑΠ...


Μονομερείς μειώσεις μισθών από τη διοίκηση Ιβάν Σαββίδη, ως μέσο πίεσης για την υπογραφή από όλους ατομικών συμβάσεων, καταγγέλλουν οι...
εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες της ΣΕΚΑΠ. Μαύρα σύννεφα σκέπασαν άλλη μια φορά τις σχέσεις εργαζομένων και διοίκησης στο εργοστάσιο της άλλοτε συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης, που πλέον ανήκει στο «αφεντικό» του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Μετά τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης, οι εργαζόμενοι κατέφυγαν για ακόμη μια φορά στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει σχετικά πως «καταγγέλλει την απόφαση της εργοδοσίας να εφαρμόσει ακόμη ένα μέτρο πίεσης και τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται και δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, να πετσοκόψει μονομερώς, με το “έτσι θέλω”, τους μισθούς και το δώρο του Πάσχα».

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ, στόχος του βιομήχανου της ΣΕΚΑΠ είναι οι μισθοί να πάνε στα 400 ευρώ, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα… «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα. Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι η “συμφωνία” για τους εργαζόμενους, που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις στους μισθούς, έγινε με… το πιστόλι στον κρόταφο», αναφέρει. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: