Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο Φωτιές στα κόμματα από τις ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα


Φωτιές στα κόμματα από τις ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται τον Ιούλιο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Φωτιές αναμένεται να ανάψει στα κομματικά επιτελεία η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, βάσει του νέου νόμου, τα οικονομικά κομμάτων και βουλευτών δεν θα τα ελέγχει η Βουλή, αλλά μια ειδική μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το θέμα προκαλεί ήδη γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών, δεδομένου ότι το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται να εκχωρεί όλες τις εξουσίες στους δικαστικούς.

Παράλληλα, θα προβλέπεται διακοπή χρηματοδότησης στα κόμματα που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή, ή αρνούνται τον οικονομικό έλεγχο.

Στη δεύτερη διάταξη αναμένεται να αντιδράσει το ΚΚΕ, το οποίο -όπως σημειώνει η εφημερίδα- αρνείται τον έλεγχο των εσόδων του.

Το ΚΚΕ θα εκφράσει επίσης τη διαφωνία του στη διάταξη με την οποία στο εξής θα απαγορεύεται η πώληση κουπονιών αν δεν έχουν θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή και αν δεν αναγράφουν υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ ή τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του κάθε αγοραστή ή χρηματοδότη.

Η δέσμη των ρυθμίσεων για την οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Ευ.Βενιζέλο, είναι ένα από τα έξι προαπαιτούμενα της τρόικας για την επόμενη δόση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: