Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο αργεντινός Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας, επιλέγει το όνομα Φραγκίσκος Δείτε εικόνα από το Βατικανό «Habemus Papam!», λευκός καπνός από την Καπέλα Σιστίνα

Άσπρος καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα
Άσπρος καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα   (Φωτογραφία:  Reuters )

Πόλη του Βατικανού, Βατικανό

Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιστίνα, πανηγυρισμοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο είναι ο νέος πνευματικός πατέρας των σχεδόν 1,2 δισεκομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο. Ο 266ος Πάπας, που αναλαμβάνει μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ', επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος

Πανηγυρισμοί στην κατάμεση πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που περίμεναν επί ώρες υπό βροχή για να γίνουν μάρτυρες της εκλογής του νέου ποντίφικα.

«Ζητώ ο Πάπας!» φωνάζουν αναμένοντας μαζί με τον κόσμο όλο να ακούσουν το όνομα του νέου ποντίφικα.

Και δημοσιογραφικός «πυρετός», καθώς στους δρόμους του παπικού κρατίδιου βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο.

Σε λίγη ώρα, ο επικεφαλής του Κονκλάβιου θα βγει στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου να αναγγείλλει το «Habemus Papam» και να ανακοινώσει ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του ευλογία στους πιστούς και θα διαλέξει και το όνομα με το οποίο θα ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας.





Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στην δημόσια τηλεόραση RAI υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο νέος Πάπας να είναι ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, 72 ετών. Αν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πρώτος Ιταλός ποντίφικας μετά από 35 χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: