Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

''ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΗ''...


«Ήταν τόσο σκοτεινός άνθρωπος που πραγματικά τρομάζω όταν γυρίζω προς τα πίσω...» με αυτά τα λόγια περιέγραψε η κυρία Σόνα Λεοντοπούλου τον Νίκο Ζήγρα -κεντρικό πρόσωπο στη δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που βρίσκεται ...
σε εξέλιξη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πρόκειται για την μάρτυρα, πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα, οδοντίατρο στο επάγγελμα, η οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο στο οποίο επέστρεψε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από την απουσία του από έξι συνεδριάσεις. 

Η παρουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο δικαστήριο «συνοδεύτηκε» και από την επαναφορά του αιτήματος του δικηγόρου του Λεωνίδα Κοτσαλή για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο προκειμένου, όπως είπε, να ερευνηθεί το θέμα των δωροδοκιών, ζήτημα που σύμφωνα με το συνήγορο βρίσκεται ακόμα στο απυρόβλητο λες και είναι «ιερή αγελάδα». Ο κ Κοτσαλής επανέλαβε ότι η συμμετοχή του πρώην υπουργού στη δίκη θα είναι ενεργή 

Ο τσιγκούνης Ζήγρας  

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η κυρία Λεοντοπούλου αναφέρθηκε στο χρονικό της γνωριμίας της με τον κ Ζήγρα και τον γάμο της μαζί του « Η  οικονομική κατάσταση του κ Ζήγρα ήταν περίεργη. Κάναμε κάποια ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές και εκεί φαίνονταν ότι είχε μια οικονομική επιφάνεια» είπε η μάρτυρας και συνέχισε « Στην καθημερινότητά του όμως ήταν τσιγκούνης αφού για έξι μήνες στο σπίτι μας δεν είχαμε αγοράσει κουρτίνες και μαχαιροπίρουνα» 

Η μάρτυρας τόνισε ότι πήρε διαζύγιο από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου διότι δεν  ήθελε το παιδί της, κάτι το οποίο την ανάγκασε να λύσει το γάμο και να επιτρέψει στη Θεσσαλονίκη. Η κυρία Λεοντοπούλου χαρακτήρισε τον Νίκο Ζήγρα ως τον «εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου», ως τον άνθρωπο που προστάτευε τον πρώην υπουργό και δεν «σήκωνε» κουβέντα για το πρόσωπό του. 

Τα Spa στην Αυστρία 
Αναφερόμενη στα ταξίδια που έκανε με τον πρώην σύζυγό της στο εξωτερικό – μεταξύ άλλων σε Αγία Πετρούπολη και Αυστρία- η κυρία Λεοντοπούλου μίλησε για πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχεία κάτι που την είχε εντυπωσιάσει και ήταν -όπως είπε- πέρα από τα δικά της δεδομένα. 

«Τα καλοκαίρια κάναμε spa για λόγους υγείας στην Αυστρία» είπε η μάρτυρας, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο Μάαστριχ με τον πρώην σύζυγό της και τον Άκη Τσοχατζόπουλο «Είχαν μια δουλειά μαζί και εγώ πήγα στην αγορά μόνη μου» είπε η μάρτυρας χωρίς να παραλείψει να αναφέρει στο δικαστήριο ότι είχε ακούσει τον κ Ζήγρα να μιλάει στο τηλέφωνο για ένα ταξίδι στη Σικελία με ιδιωτικό αεροπλάνο 


«Θυμάσαι που κουβαλούσαμε τα χρήματα»
Η μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στη συζήτηση που είχε αστυνομικός από τη φρουρά του Άκη Τσοχατζόπουλου  με τον Νίκο Ζήγρα. Όπως είπε ο αστυνομικός ρώτησε τον πρώην σύζυγό της, αν θυμόνταν που κουβαλούσαν χρήματα. 

Η κυρία Λεοντοπούλου μίλησε ακόμα για το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη όπου είχε ακούσει τον πρώην σύζυγό της να λέει ότι έχει ραντεβού με τον συγκατηγορούμενό του πλέον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη. 

Ο Ζήγρας πλήρωνε τις εκδηλώσεις του Άκη 
Ακόμη η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πρώην σύζυγός της πλήρωνε τις πολιτικές εκδηλώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες ωστόσο εκείνη δεν παρευρέθηκε ποτέ γιατί - όπως είπε- δεν ψήφισε το κόμμα που εκπροσωπούσε « Δεν είχε φίλους, ήταν σκοτεινή προσωπικότητα, δεν έλεγε καλή κουβέντα για κανέναν. Δεν μου επέτρεπε να έχω επαφή ούτε με την πρώην μου εξαδέλφη» είπε η κυρία Λεοντοπούλου για να τονίσει ότι η οικονομική ευμάρεια του πρώην συζύγου της ήταν τέτοια που του επέτρεπε να αγοράσει ένα διαμέρισμα 50 εκατομμυρίων δραχμών στις κόρες του, αλλά και να πληρώσει άλλα 50 εκατομμύρια δραχμές στην πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιό τους. 


Ο χωρισμός 

Η κ. Λεοντοπούλου ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν παραβρέθηκε ποτέ σε συναντήσεις του πρώην συζύγου της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ περιέγραψε στο δικαστήριο πως ανακάλυψε ξαφνικά ότι η ίδια έχει ένα εισόδημα από ακίνητο, χωρίς ποτέ η ίδια να έχει υπογράψει κανένα σχετικό έγγραφο. 

Όπως ανέφερε μια φίλη της εφοριακός που την επισκέφτηκε στο οδοντιατρείο της, έψαξε τη φορολογική της δήλωση όπου και εντόπισε το εισόδημα «Τηλεφώνησα στην κυρία Λαμπροπούλου και τη ρώτησε από που προκύπτει αυτό. Εκείνη μου απάντησε πως αν το καταχωρούσε στη φορολογική δήλωση του Νίκου Ζήγρα, εκείνος θα αναγκάζονταν να πληρώσει επιπλέον φόρο. Τη ρώτησα γιατί εμένα δε με ενημερώσατε και μου απάντησε πως αυτό δεν ήταν δικό της θέμα. Το βράδυ ο κ. Ζήγρας ήρθε σπίτι μου και μου ζήτησε να χωρίσουμε».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9075.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: