Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

“Έτοιμοι για θυσίες και πολύ σκληρά μέτρα”…

Δραματικοί τόνοι από Παπανδρέου στον Economist


protothema.gr
«Είμαστε έτοιμοι για θυσίες και πολύ σκληρά μέτρα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, «σήμερα η αγωνία δεν είναι πια δικιά μας. Είναι αγωνία του συνόλου των Ευρωπαίων και της διεθνούς κοινότητας για το κατά πόσο η κρίση θα μεταδοθεί στην ευρωπαϊκή και στη συνέχεια στη διεθνή οικονομία», ενώ πρόσθεσε, « ήδη οι αγορές αντικατοπτρίζουν αυτό το φόβο».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε μια φωτιά να γίνει ανεξέλεγκτη, γιατί η Ελλάδα είναι ένας σπινθήρας και η φωτιά επεκτείνεται στην Ευρώπη. Δεν ζητήσαμε από τον μηχανισμό στήριξης να μας ξεχρεώσει, ζητήσαμε λογικές τιμές», επεσήμανε επίσης κατά την ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου.

«Έξι μήνες τώρα και παρότι η κυβέρνηση είναι νέα, αυτήν την ηρεμία που χρειαζόμασταν δεν μας την έδωσαν οι αγορές. Γι’ αυτό και ζητήσαμε και πετύχαμε έναν μηχανισμό στήριξης για να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές που ήδη κάνει», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, «είναι στοίχημα εθνικό και συλλογικό να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να αλλάξει».

«Εμείς θα το αποδείξουμε με την αποφασιστικότητα και τις πράξεις μας και θα εγγυηθούμε ότι η βοήθεια και η στήριξη που θα δοθεί στη χώρα μας θα πιάσει τόπο» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: