Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κλειστά τα καταστήματα στις 5 Μαΐου

.nooz.gr
Το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τετάρτη, 5 Μαΐου από τις 12:30 μ.μ. αποφάσισαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Οι δύο οργανώσεις θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε για την ημέρα αυτή η ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ζει με συντάξεις πείνας και ο Οργανισμός τους κινδυνεύει με κατάρρευση, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών δίνει μάχη, μάλλον άνιση, να διατηρήσει τις επιχειρήσεις της και τις θέσεις εργασίας σε αυτές, τη στιγμή που αυξάνει διαρκώς ο αριθμός εκείνων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, μόνο αγανάκτηση προκαλούν οι "συστάσεις και επιταγές" των παρατηρητών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας".

Τα αιτήματα των μικρομεσαίων είναι ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, και όχι υποβάθμιση του, σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο, νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη.

Τονίζουν ακόμη ότι οι μικρομεσαίοι όταν χάνουν την δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και ο Ασφαλιστικός τους οργανισμός (ΟΑΕΕ) είναι ο πλέον "ριγμένος" στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: