Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Λοβέρδος: Οχι σε λιποταξίες και ριψάσπιδες...


O υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, ωστόσο "η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ παραμένει ανοικτή"...
«Μας ζήτησαν την περικοπή την οποία εμείς δεν δεχόμαστε -ούτε εμείς ως κράτος, αλλά ούτε και οι κοινωνικοί εταίροι- στο τραπέζι όμως τέθηκαν και άλλα θέματα που συγκροτούν το συνολικό μεταπολιτευτικό εργατικό δίκαιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και έκανε λόγο για κοινές αξιολογήσεις με την Ε.Ε. και το κλιμάκιο που βρίσκεται στη χώρα μας, για ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο σύστημα.
Ο υπουργός είπε ακόμη ότι...

υπάρχει ανοικτή διαπραγμάτευση με την αντιπροσωπεία των τριών διεθνών οργανισμών, στο πλαίσιο ενός σχεδίου στήριξης και διάσωσης της χώρας. Και με νόημα υπογράμμισε: «Η πατρίδα πρέπει να διασωθεί και στο υπουργείο Εργασίας είμαστε ταυτισμένοι με αυτήν την αποστολή ... Περιθώρια για λιποταξίες και ριψάσπιδες δεν υπάρχουν. Θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να σώσουμε την χώρα. Μπορεί να κάνουμε λάθος, όμως έχουμε συνείδηση. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχει η πατρίδα μας».
Για το σχέδιο νόμου
για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις αύριο ενημερώνεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη εβδομάδα το κείμενο αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο, να διανεμηθεί στους κοινωνικούς εταίρους και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: