Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Όλι Ρεν: " Σύντομα η ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής προς την Ελλάδα"

nooz.gr
Θέμα λίγου χρόνου είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής προς την Ελλάδα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Επίτροπος Ρεν τόνισε ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ανάμεσα στις ελληνικές αρχές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοστεί το κοινό πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα, προβλέπουν μία μείζονος σημασίας δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές αλλαγές. “ Η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης θα έχει ως προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο Όλι Ρεν και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τη βιοσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και να βάλει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και τους πολίτες τους, σημειώνοντας ότι η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα θα είναι μία σημαντική ανάσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καταλήγοντας, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για την έκβαση των συνομιλιών στην Αθήνα, εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: