Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κείμενο κατά Βενιζέλου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ...


Κείμενο με υπογραφές από τη βάση του κόμματος , που στρέφεται ευθέως εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου κυκλοφορεί στο παρασκήνιο από συνδικαλιστικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο παρότι...
κυκλοφορεί πριν από την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για πραγματοποίηση συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης καταδεικνύει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στη Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ… «πασοκολατρών» και «πασοκοπλαστών»! Μεταξύ των προσώπων που συγκεντρώνουν τις υπογραφές είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς και η οργανωτική γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Τάνια Καραγιάννη.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε και να αναμένουμε άπραγοι τις εξελίξεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη που το υπογράφουν, ενώ εκτιμούν ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στάλθηκαν με σαφήνεια τα κοινωνικά μηνύματα:

• «Η απόρριψη της νεοφιλελεύθερης στροφής και της μετατροπής του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ σε συμπλήρωμα της ΝΔ και μάλιστα στην πιο ακραία εκδοχή της.

• Η απόρριψη της εικονικής «Κεντροαριστεράς» που κατασκευάζεται από την κορυφή, με την εύνοια της διαπλοκής και η μη ανταπόκριση των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων, όπως εκφράζονται στους Φορείς της κοινωνίας, πολιτικά και εκλογικά.

• Η απόρριψη των πολιτικών της οικονομικής, κοινωνικής και δημοκρατικής εξαθλίωσης, των πολιτικών της απαξίας της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, στο όνομα της δήθεν πολιτικής σταθερότητας και των δήθεν μεταρρυθμίσεων».

«Η λύση της ανάταξης της παράταξης δεν μπορεί να δοθεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμβιβασμένης πολιτικής στρατηγικής, από τους εκφραστές ενός αποστεωμένου, παραδομένου και ηττημένου εικονικού πολιτικού μορφώματος της Ελιάς» αναφέρεται στο κείμενο και τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Είναι αναγκαία μια νέα, από μηδενική βάση, άμεση, καθαρή και ανοιχτή διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου, με ισότιμη συμμετοχή κάθε δημοκράτη σοσιαλιστή που πιστεύει στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. Μια διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου που θα εγγυηθούμε εμείς, η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης:

-Με άλλη πολιτική,
-με άλλους πρωταγωνιστές,
-με προοδευτικές συγκλίσεις.
-Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό, πατριωτικό, μαζικό και συλλογικό Κίνημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι υπογράφοντες στο κείμενο τονίζουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο συνέδριο αν αυτό δεν διεξαχθεί με πλήρη διαφάνεια.

Παντελής Οικονόμου κατά Βενιζέλου

Οξύτατη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο πρώην υπουργός Παντελής Οικονόμου. Υπό τον τίτλο «Βενιζέλος τέλος!» στην ανακοίνωσή του ο Π. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι χθεσινές (σ.σ. προχθεσινές) ανακοινώσεις Βενιζέλου είναι αποκαλυπτικές. Μετά την αποχή του ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε και το ανώτατο όργανο του Κινήματος, το Συνέδριο του. Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις επιβάλλουν σε κάθε δημοκράτη να αντισταθεί ώστε να τις ακυρώσει. Χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις.

Ιδιαιτέρως όσοι και όσες ανάμεσά μας, ζήσαμε πριν 40 χρόνια την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και συμπράξαμε, χωρίς ταλαντεύσεις, στη πορεία του που άλλαξε τη ζωή στη πατρίδα μας προς το καλύτερο, έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες ευθύνες τις οποίες και αναλαμβάνουμε. Η σημερινή κατάσταση της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας υπό απειλή, της πολιτικής σε ομηρεία κύκλων συμφερόντων δεν πάει άλλο.

Είναι η ώρα της εκκίνησης ώστε η παράταξη να αποκτήσει ξανά αξιόπιστη κομματική έκφραση. Να αποτελέσει τον καταλύτη στη λύση του ελληνικού ζητήματος. Από τη κεντρική της θέση, να ξαναγίνει για τον πολίτη πρώτη επιλογή. Θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε».

Διαβάστε το κείμενο βάσης του ΠΑΣΟΚ εδώ ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: