Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αντιδράσεις για το εισιτήριο πέντε ευρώ...



... στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ...
 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει οργή «για το χαράτσι των πέντε ευρώ» στα νέα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Για ανθρωποκτόνες πολιτικές στο χώρο της Υγείας, κάνει λόγο ο ...
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις, υποστηρίζοντας ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
Ο ΠΙΣ καλεί τον πρωθυπουργό «να λάβει θέση» και να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας».
Παράλληλα, κατηγορεί τον υπουργό Υγείας «για πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος, θέτοντας και άλλα εμπόδια με το νέο μέτρο στην πρόσβαση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «υπακούοντας», όπως αναφέρει στους «Τροϊκανούς εντολοδόχους με μόνο στόχο την ικανοποίηση των αριθμών εν όψει και των εξετάσεών του την Τρίτη», καθώς όπως έχει ανακοινωθεί ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας .
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να εμποδίσουν «τις ανθρωποκτόνες τακτικές, στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσφορά σε όλους τους».
«Ανθρωποκτόνες», χαρακτηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας, «οι οποίες», όπως αναφέρει, «ασκούμενες μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, έχουν οδηγήσει την υγεία του λαού μας σε αδιέξοδο». «Υγεία με λογιστικά κριτήρια, δεν είναι υγεία - είναι ολιγωρία που θα κοστίσει ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο ΙΣΑ.
Η προαναγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη
«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ»,ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.
 Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που τα πολυιατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.
 Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι το εισητήριο θα αποτελέσει οικονομικό πόρο για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: