Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Ο Τσίπρας δραπετεύει-Πλανάται μέσα του το φάντασμα Λαφαζάνη» Ευ. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης


Η ΝΔ θα λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς πρέπει να τηρηθεί η Δημοκρατία τόνισε ο πρόεδρος του κόμματο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού.
meim b
Κατέστησε σαφές πως θα εξαντλήσει όλα τα όρια για δύο λόγους. Πρώτον, για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή και δεύτερον τι θα γίνει μετεκλογικά, εάν βγει πρώτος ο κ. Τσίπρας με ποιον θα συγκυβερνήσει.
Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πανάκριβα τις εκλογές, πιθανώς και με ένα νέο μνημόνιο, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως το κόμμα του κινείται πάντα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. «Σήμερα δεν έχουμε αίτημα εκλογών, αλλά παραίτηση» είπε χαρακτηριστικά.
Οκ. Τσίπρας δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει απ' τα διλήμματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει πολλές ενοχές ως δήθεν παλιός Αριστερός» εκτίμησε ο Β. Μεϊμαράκης.
«Αν πράγματι είχε πετύχει, δεν είχε κανένα λόγο να πάει στις εκλογές. Παραιτείται, παραδίδει τα όπλα, πετάει την ασπίδα. Στη φάση αυτή δεν θέλω καν να τον συναντήσω. Έχει περισσότερο ηθικό πλεονέκτημα ο Λαφαζάνης. Έχει μια συνέπεια αριστερή, που ήξερε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα, την αγυρτεία».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε ανεπιτυχώς να αιφνιδιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση, αποφεύγοντας να ενημερώσει τον ίδιο για τις προθέσεις του: «Είναι λίγο ψευτάκος, πονηρούλης, τακτικιστής» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε, πως αν εξαντληθούν οι διερευνητικές προσπάθειες, τα χρονικά περιθώρια δεν επαρκούν για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου - ενώ η επιλογή των εκλογών, «πιθανότατα θα φέρει και νέο Μνημόνιο».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως θα εξαντλήσει μέσω των διερευνητικών εντολών τις δυνατότητες να βρεθεί λύση μέσα απ’ αυτή τη Βουλή, συναντώμενος κατ’ αρχάς με τον Σ. Θεοδωράκη και την Φ. Γεννηματά.
«Είναι πολύ πιθανόν, απ’ τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε τις ψήφους της ΧΑ και συμπορεύτηκε μαζί τους σε πάρα πολλές μάχες, και εφόσον εκφράζουν ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, θα συζητήσω με τα όργανα της ΝΔ να έχω μια συνάντηση με την ΧΑ, το ΚΚΕ και τον κ. Λαφαζάνη ως αρχηγό της νέας κομματικής ομάδας και ίσως με τον κ. Καμμένο».
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει προεκλογικά η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε πως «με τις διαδικασίες εξπρές δεν προλαβαίνουμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα δίναμε στην ΔΕΘ». Ωστόσο, στις εκλογές η ΝΔ κατεβαίνει με όπλο της «τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ζητάμε από τους πολίτες να πούνε όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: