Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο «Τελευταία ευκαιρία» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δίνει ο Γ.Βρούτσης


«Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας
«Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόσκληση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, να ενταχθούν στην ρύθμιση που ψηφίζεται την Κυριακή στο πολυνομοσχέδιο, απηύθυνε από την Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας εμφατικά ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία».

Η ρύθμιση πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο ως την 1 Ιουλίου.

«Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» είπε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Βρούτσης, δηλώνοντας ότι η ρύθμιση είναι η καλύτερη δυνατή.

Διευκρίνισε πάντως ότι το ΝΑΤ εξαιρέθηκε διότι η ρύθμιση ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εφοπλιστές και αν υλοποιούνταν θα κατέρρεε το Ταμείο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο υπουργός δήλωσε ότι αξιοποιούνται όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, τονίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένα 2,4 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ ενεργοποιείται πρόγραμμα διαφόρων επιχειρηματικών δράσεων για μισό εκατομμύριο ανέργους, ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Δεν σταματάμε όμως εδώ» είπε. «Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη δίνεται μάχη και προσπάθεια μέσα από αναθεώρηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν έχουν εξαντλήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν».

Ακόμη, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων αλλά και την μέση σύνταξη στην Ελλάδα. Επανέλαβε ότι οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες και δεν υπόκεινται σε καμία μείωση, ενώ το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μπαίνει σε περίοδο σταθερότητας και ασφάλειας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: