Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος για ΝΔ: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουμε με το "Τζουράσικ Πάρκ"...


Καμμένος για ΝΔ: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουμε με το Τζουράσικ Πάρκ
«Οι πραγματικοί αγρότες, οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι, εκείνοι που ζουν από την πρωτογενή παραγωγή, ουσιαστικά όχι απλώς δεν θα φορολογηθούν, αλλά...
θα ελαφρυνθούν οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος» σημείωσε ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", Πάνος Καμμένος, από τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι δυνατότητες οι οποίες δίνονται με τη νέα συμφωνία να περνούν το κόστος της παραγωγής στην φορολόγηση τους, τους δίνει την δυνατότητα όχι μόνον να μην πληρώσουν φόρο αλλά τελικά να έχουν και αύξηση των εισοδημάτων τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι παραμένει «βαθιά αντιμνημονιακός» και ότι η συμφωνία που επετεύχθη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπό τις συνθήκες που επετεύχθη, ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς, όπως είπε, το δίλημμα που ετέθη από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν «έξοδος από την ΕΕ (όχι Grexit) με αντίτιμο δεκάδες εκατομμύρια». Υποστήριξε ότι η πρόταση του κ. Σόιμπλε δεν είχε οικονομικό στόχο, αλλά να αποκλείσει την Ελλάδα από την ΕΕ, ώστε το σύνολο των 3 εκατ. μεταναστών από τη Συρία να μην περάσουν στην κεντρική Ευρώπη και να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Επίσης, επανέλαβε ότι η συμφωνία που επετεύχθη δεν είναι μνημόνιο και επισήμανε ότι πλέον δεν ενέχεται το αγγλικό δίκαιο, ότι γίνεται αναφορά για διαγραφή του χρέους και ότι προβλέπεται το αναπτυξιακό πακέτο για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν εγγύηση για το αύριο, τόσο στα εθνικά θέματα όσο και σε εκείνα της ορθοδοξίας, του ελληνισμού και της στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ότι το κόμμα του παραμένει ανεξάρτητο, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί «απορρόφησης» του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για μία ακόμη φορά μίλησε για τη μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει με την ψήφο του για το ποιοι θα μπουν στην Βουλή.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι καταφέρθηκε κατά και των τριών κομμάτων και των επιλογών τους, και τόνισε: «εμείς επιδιώκουμε την σταθερότητα. Θεωρώ ότι η στάση του πρωθυπουργού και η σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες θα πρέπει να εκτιμηθούν από τον ελληνικό λαό, όπως και η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι πολίτες αποφασίζουν».

Για πιθανή συνεργασία με τη ΝΔ, που όπως και ό ίδιος υπενθύμισε οι περισσότεροι εκ των ΑΝΕΛ προέρχονται από τις τάξεις της, ο κ. Καμμένος σχολίασε μεταξύ άλλων: «Αν στη ΝΔ θέλουν και θεωρούν σταθερότητα τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Βουλγαράκη, τον κ. Ψωμιάδη ας αποφασίσει. Αν θέλουν να γυρίσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω. Αν θέλουν να πάμε μπροστά θα πάμε μπροστά. Εμείς πάντως να συμπλεύσουμε με το ”Τζουράσικ Πάρκ” δεν υπάρχει περίπτωση».

Ο κ. Καμμένος, είχε σειρά επαφών με φορείς της πόλης, καθώς και με στελέχη του κόμματος του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τεκμαρτή εργασία, στη δυνατότητα που παρέχεται στην αγροτική οικογένεια να κάνει απόσβεση φυτικού, ζωικού κεφαλαίου και μηχανικού εξοπλισμού, στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων που τους δίνει την δυνατότητα να πάρουν πίσω τον ΦΠΑ, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι τώρα, στη διαγραφή του 50% του κεφαλαίου των κόκκινων αγροτικών δανείων (αφορά στους αγρότες και όχι σε συνεταιρισμούς), σημειώνοντας ότι επιδίωξη είναι να φθάσει στο 100%, και στη δημιουργία ομάδων παραγωγών με 10 άτομα.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο μητρώο των αγροτών ώστε να διαχωριστούν οι πραγματικοί αγρότες από τους «μαϊμού». «Αυτό είναι ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της μεταπολίτευσης» σχολίασε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει ή να υποβαθμιστεί η 1η Στρατιά, αντιθέτως –δήλωσε- ετοιμάζεται αναδιοργάνωση και ενίσχυση της και χαρακτήρισε τη Λάρισα ως την «στρατιωτική πρωτεύουσα» της χώρας.

 Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός προβλέπει να μετατεθούν δυνάμεις από τις νότιες περιοχές και με κέντρο τη Λάρισα να διασπαρούν προς τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά. Ενώ συμπλήρωσε ότι η 1η Στρατιά παίζει σημαντικό ρόλο και γενικότερα στον διακλαδικό σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Λάρισα, ενώ ανέφερε ότι το βράδυ θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως σχολίασε, ο επικεφαλής θα είναι μία σημαντική προσωπικότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: