Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη της κεντρικής εισόδου του μεγάρου του ΟΤΕ

Αντιδρούν στην πώληση του 10%

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε την Πέμπτη επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom για την εκκίνηση της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε την Πέμπτη επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom για την εκκίνηση της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το καθοδικό ρεύμα (προς Αθήνα) της λεωφόρου Κηφισίας έκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για πώληση του 10% του Οργανισμού. Η κινητοποίηση προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Η κατάληψη της κεντρικής εισόδου του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ συνεχίζεται. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας γίνεται κανονικά, καθώς οι εργαζόμενοι" έχουν περιοριστεί στην είσοδο του Μεγάρου, όπου έχουν αναρτήσει πανό και αποκλείουν την πρόσβαση στο κτίριο.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σημειώνει ότι «αιφνιδιαστικά και ύποπτα», η κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στην DT για την ολοκληρωτική πώληση του ΟΤΕ και την αποχώρηση του Δημοσίου από τον Οργανισμό.

Για το λόγο αυτό λέει ότι προχώρησε στην κατάληψη, αντιδρώντας στην ολοκλήρωση του «μεγαλύτερου πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και εργασιακού εγκλήματος, που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε την Πέμπτη επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom για την εκκίνηση της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντός των ημερών φθάνουν στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche Telekom για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της αγοράς επιπλέον ποσοστού του ΟΤΕ, όπως προέβλεπε η συμφωνία του 2008.

Η ΟΜΕ - ΟΤΕ απάντησε, λαμβάνοντας απόφαση για κινητοποιήσεις και απεργίες.

Ειδικότερα, η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποφάσισε:

  • Την προσεχή Πέμπτη, 2 Ιουνίου, παναττική τρίωρη στάση εργασίας στον όμιλο ΟΤΕ στην έναρξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 8:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου), όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ.
  • Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
  • Την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον όμιλο ΟΤΕ και πανελλαδικό συλλαλητήριο.
  • Νέα 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.
Στο ίδιο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες συνδικαλιστικές δράσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: