Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κλείστηκε το ραντεβού Ραγκούση- ιδιοκτητών ταξί

newpost.gr
Κλείστηκε το ραντεβού Ραγκούση- ιδιοκτητών ταξί
Συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γ.Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί ώστε να βρεθεί μία λύση στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ταυτόχρονα, κυκλοφοριακό χάος και απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών και τουριστών είναι η εικόνα που επικρατούσε από τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι οδηγοί ταξί.

Ένα μόλις 24ωρο μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τους ιδιοκτήτες ταξί να προσέλθουν σε διάλογο, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα έχει αύριο κιόλας διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο κ.Ραγκούσης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί και μία ώρα αργότερα με τα σωματεία των οδηγών. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων.

Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, οι οποίες όπως έχει ανακοινώσει θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των ταξί προσέρχονται στη συνάντηση αυτή με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Το ζητούμενο από την αυριανή συνάντηση είναι αν οι δύο πλευρές θα βρουν κοινά σημεία συνεννόησης, καθώς οι προτάσεις τους διαφέρουν σημαντικά.

Σημειώνεται, τέλος, πως την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

Eπεισόδια και πορεία στον Πειραιά


Οι οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά και είχε αρχικά προορισμό το δημαρχείο. Στη συνέχεια, όμως οι οδηγοί ταξί κατευθύνθηκαν προς τηλεοπτικό σταθμό στο Φάληρο. Εκεί δημιουργήθηκε μικροένταση ενώ με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτράπηκαν τα επεισόδια.

Eνταση
επικράτησε το πρωί και στην Ακτή Ξαβερίου όπου αστυνομικοί των ΜΑΤ απομάκρυναν τους ταξιτζήδες που είχαν αποκλείσει από τις 6.30 τις δυο πύλες εμποδίζοντας να την έξοδο τουριστικών λεωφορείων που πρόκειται να μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Χατζηκυριακού θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Η αστυνομία επενέβη και τους απώθησε χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.

Το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες, οι οποίοι για ακόμη μία φορά βιώνουν την άσχημη πλευρά της ελληνικής καθημερινότητας.

Αξιοσημείωτο είναι πως νωρίτερα άγνωστοι έριξαν λάδια στην οδό Χατζηκυριακού και έστηναν οδοφράγματα με ξύλα και σκουπιδοτενεκέδες, προκειμένου να εμποδίσουν τα τουριστικά λεωφορεία να βγουν από το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί από τις 06:30 το πρωί ιδιοκτήτες ταξί.

Η αστυνομία έριξε πριονίδι και χώματα στο οδόστρωμα πάνω για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα χωρίς πρόβλημα.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και πραγματοποιούν πεζή πορεία στην πόλη.

Μάλιστα, οι αυτοκινητιστές περνούν από τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπου με συθήματα αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, τις οικονομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου απέκλεισαν από το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί, στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι ταξιτζήδες που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός του έστειλαν χθες επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με την οποία ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: