Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

«Νονοί στις άγονες γραμμές»

http://citypress-gr.blogspot.com/

Πέμπτη, 9 Απρίλιος 2009


ΤΟΥ ΓΡ. ΤΖΙΟΒΑΡΑ


Με τα «λύτρα» που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι επιχειρηματίες στους «νονούς της νύχτας» παρομοίασε ο «γαλάζιος» εφοπλιστής κ. Φ. Μανούσης τα ποσά που επιμένει ότι έδωσε στον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αρ. Παυλίδη. «Οι άγονες γραμμές ήταν η ζούγκλα της ακτοπλοΐας και,αν δεν έδινες χρήματα,δεν έπαιρνες τη δουλειά»υποστήριξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης κατάθεσής του με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε για τη διερεύνηση του σκανδάλου με τις επιχορηγήσεις των άγονων γραμμών.

Ο «γαλάζιος» εφοπλιστής που κατέθετε επί οκτώ ώρες και θα συνεχίσει και σήμερα ανέφερε ότι«ο κ.Παυλίδης κρατούσε τους φακέλους των διαγωνισμών σε ντουλάπα του προσωπικού του γραφείου»για να υποχρεώνονται οι διεκδικητές των επιχορηγήσεων «να πληρώνουμε προστασία και να μη μας πετάνε έξω από τους διαγωνισμούς».

Αν και σε γενικές γραμμές κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή κ.

Απ. Ζαβιτσιάνοκαι κατά την εκτίμηση βουλευτών της πλειοψηφίας«δεν προσκόμισε κάποιο εντυπωσιακό στοιχείο που να τεκμηριώνει περαιτέρω τους ισχυρισμούς του»,ο κ. Μανούσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό της ρήξης του με τον πρώην υπουργό που ξεκίνησε το 2005 με την- κατ΄ αυτόν- «παράνομη» κατακύρωση της γραμμής Καβάλα- Λήμνος- Σάμος σε ανταγωνιστή του. Η γραμμή υποστήριξε ότι δεν ανετέθη στον ίδιο, αν και τα πλοία του ήταν μικρότερης ηλικίας από το «Πηνελόπη», το οποίο ανήκε σε off shore εταιρεία συμφερόντων του κ.

Αλ. Αγούδημουκαι δεν έπρεπε να γίνει δεκτή η προσφορά της επειδή το σκάφος είχε σημαία Μπαχαμών που άλλαξε μετά την ανάθεση.

Μεταφέροντας λόγια του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου κ.

Π. Ζαχαρίου,ο οποίος φέρεται να είναι ο παραλήπτης των χρημάτων που προορίζονταν για τον κ. Παυλίδη και διατέθηκαν για την αποπληρωμή δανείου με το οποίο αγοράστηκε σπίτι για τη θυγατέρα του στο Ψυχικό, κατέθεσε ότι του ειπώθηκε πως«εσείς οι εφοπλιστές τα θέλετε όλα, αλλά εγώ και ο υπουργός έχουμε υποχρεώσεις», καθώς επίσης και ότι«ο Αγούδημος μας επιτρέπει να συμπληρώνουμε οι ίδιοι το ποσό στις επιταγές που μας δίνει».

Ο κ. Μανούσης δήλωσε εξαρχής ότι γνώριζε τον κ. Παυλίδη από την κοινή συμμετοχή τους στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του δωδεκανήσιου πολιτικού ότι εκείνος προσέφυγε πρώτος στη Δικαιοσύνη επικαλέστηκε τις μαρτυρίες δύο στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, του τότε προέδρου της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής κ.

Αν. Καραμάριου και του πρώην βουλευτή κ. Κ. Ζαχαράκη,τους οποίους είχε καταστήσει κοινωνούς του εκβιασμού που δεχόταν,«με στόχο να ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου».

Υποστήριξε ότι κατόπιν αυτού ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ.

Ι.Αγγέλουεπικοινώνησε στις 27 Απριλίου 2007 με τον τότε υπουργό Αιγαίου, ενώ ενέπλεξε στην υπόθεση και έναν ακόμη πρωθυπουργικό συνεργάτη, τον γραμματέα της κυβέρνησης κ.

Αργ. Καρρά,ισχυριζόμενος ότι στο γραφείο του στη Βουλή και με δικές του υποδείξεις συνετάγη η αναφορά που απέστειλε ο κ. Παυλίδης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.

Γ. Σανιδά, όπως είπε ότι του μετέφερε ο κ. Ζαχαρίου.

Κατόπιν αυτού σε μακροσκελή κατάλογο με συνολικά 35 μάρτυρες που πρότειναν οι τρεις βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Μ. Μπόλαρης, Γ.Πεταλωτής και Π.Ρήγας που μετέχουν στην Επιτροπή συμπεριέλαβαν και τους δύο συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όπως και τους πρώην υπουργούς Ναυτιλίας κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννη και Γ.Βουλγαράκη.

Νωρίτερα η πλειοψηφία είχε κατ΄ αρχήν συμφωνήσει να κληθούν οι 12 εξ αυτών που έχουν καταθέσει και στον ανακριτή, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: