Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό του λαού...


Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό του λαούΤους πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, σε δηλώσεις του καθώς και «όσους και όσες αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν...
αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ, θα αξιοποιήσει την πολιτική εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη, «στην τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής, λαϊκής συμμαχίας».

Υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι «η μόνη δύναμη που ο αγώνας της ενάντια στα μνημόνια, είναι ταυτόχρονα και συνεπής αγώνας ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τις λυκοσυμμαχίες που φέρνουν μόνο νέα δεινά στο λαό, στη χώρα, στη νεολαία» και τόνισε ότι το κομουνιστικό κόμμα «όπως πάντα, θα σταθεί στο πλευρό του λαού μας, σταθερά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει το λογαριασμό στο λαό με νέα μέτρα φωτιά, ΕΝΦΙΑ, βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία και άλλα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό».

Εκτίμησε ότι ο συσχετισμός στη Βουλή θα «δώσει κυβέρνηση συνεργασίας οπωσδήποτε» και εκτίμησε ότι «οι προγραμματικές της δηλώσεις στην πραγματικότητα είναι ήδη έτοιμες, αφού στόχο έχει την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, στο έδαφος των υπολοίπων 2 προηγούμενων, με μέτρα που θα προστίθενται ανά τρίμηνο, μετά την αξιολόγηση από την της τρόικα, το γνωστό κουαρτέτο πλέον».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για συνεπή και συνεχή αγώνα του ΚΚΕ «μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα», και «για να απομονωθεί εντελώς το ναζιστικό τέρας της Χρυσής Αυγής, οι δολοφόνοι, αυτά τα τσιράκια της σαπίλας του συστήματος».

«Το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα επικεφαλής στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Με το ΚΚΕ μπροστά, το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να συμβάλει στην χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού, στην άσκηση της μέγιστης πίεσης για απόσπαση παραχωρήσεων, να βρεθεί στο πλευρό των ανέργων και στα βασανιστικά προβλήματά τους, κυρίως να ανοίξει το δρόμο, να βάλει πλώρη για τη συνολική ανατροπή» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: