Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ρουκέτα από την Μέρκελ: “Το Ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να επεκταθεί”


image
Η Ελλάδα αποτέλεσε μικρό τμήμα της συζήτησης ανέφερε από την πλευρά της και η κυρία Μέρκελ
Δύο οι δυνατότητες για την Ελλάδα: επέκταση προγράμματος ή εκπλήρωσή του έως τέλος Φεβρουαρίου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Kαγκελάριος Angela Merkel.
H ίδια υπογράμμισε ότι το υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα πρέπει να επεκταθεί, ενώ κάλεσε την Ελλάδα να αποφασίσει σύντομα για τη χρηματοδότηση. 
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, σημείωσε η κα Merkel, για να συμπληρώσει: Είπα στον Τσίπρα ότι είμαι έτοιμη να συνεργαστώ μαζί του, ήταν μία φιλική συνάντηση.
Juncker: Ισοδύναμα για τα μέτρα που θα ακυρωθούν
Μια βάση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker: να ακυρωθούν ορισμένα αντικοινωνικά μέτρα, αλλά να αντικατασταθούν με άλλα ισοδύναμης απόδοσης ώστε να μην επηρεαστούν τα έσοδα.
Ακούσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ορισμένα μέτρα επειδή είναι αντικοινωνκά. Πράγματι, μπορεί να είναι αντικοινωνικά. Αλλά μπορείς να αντικαστήσεις μέτρα αν είναι ισοδύναμης απόδοσης”, είπε.
Ο Juncker επανέλαβε ότι παραμένει ανήσυχος μετά τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι μένει πολλή δουλειά να γίνει.
D. Tusk: Τσίπρας και Dijsselbloem συμφώνησαν σε “τεχνική βοήθεια”
O πρόεδρος του Eurogroup J. Dijsselbloem ενημέρωσε ενδελεχώς τους ηγέτες των ΕΕ για τις διεργασίες και τις συζητήσιες που έχουν προηγηθεί γύρω από το θέμα της Ελλάδας, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Donald Tusk.
Ανέφερε επίσης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Eurogroup συμφώνησαν πως χρειάζεται “τεχνική βοήθεια” που θα συνδράμει στο να προετοιμαστεί το έδαφος για την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Δευτέρα.
Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ πρόσθεσε πως: θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, κάναμε βήματα μπροστά.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: