Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Επί ποδός η γαλλική αστυνομία «Eθεάθησαν» οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo


«Eθεάθησαν» οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo
Η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή από την ώρα της διαφυγής των δραστών της βάρβαρης επίθεσης στο Charlie Hebdo   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Παρίσι
Αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ θέλουν τους δύο υπόπτους για την επίθεση στο Charlie Hebdo να έχουν θεαθεί στην Αιν, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Η εικόνα ωστόσο είναι συγκεχυμένη και ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία ενώ σε όλη τη χώρα τα πνεύματα είναι οξυμμένα.

Οι δύο άνδρες -τα αδέλφια Κουισί- θεωρούνται βαριά οπλισμένοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εθεάθησαν στην Αιν να έχουν καλάσνικοφ και εκτοξευτές ρουκετών.

Οι αναφορές θέλουν τους δύο άνδρες να αναγνωρίστηκαν από πρατηριούχο στη Βιλέρ-Κοτρέ της Αιν. Βρίσκονταν σε γκρίζο Clio με πινακίδες που δεν αντιστοιχούσαν στο όχημα.

O τρίτος που αναζητείτο σε σχέση με την επίθεση, ένας 18χρονος, είχε παραδοθεί τη νύχτα στην αστυνομία.

Η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό: Το πρωί της Πέμπτης, μία αστυνομικός έπεσε νεκρή από πυρά στα νότια του Παρισιού -περιστατικό που ακόμη δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση στο περιοδικό- και το τοπίο συμπληρώνουν ανησυχητικές αναφορές για βίαιες ενέργειες με στόχο μουσουλμανικούς χώρους λατρείας.

Όσον αφορά το ίδιο το Charlie Hebdo, το περιοδικό θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη, ανακοίνωσε χρονογράφος της εφημερίδας. «Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι» δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού, που έχει στήλη στο περιοδικό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: