Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στα 600 τα κατεδαφιστέα σπίτια στην Κεφαλονιά...



Σαχπαζή: Δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί με σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους από αυτούς των 4,2 Ρίχτερ...

Έλεγχοι σε 3.250 σπίτια έχουν γίνει στην Κεφαλονιά μετά το σεισμό και τουλάχιστον 600 έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Επίσης, σε αρκετά σπίτια γίνεται..
δευτεροβάθμιος έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχουν επιπλέον ζημιές μετά το δεύτερο ισχυρό σεισμό της Δευτέρας. Τους ελέγχους στο νησί κάνουν 100 μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν στηθεί στο Ληξούρι 280 σκηνές, ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό πολιτών που είναι άστεγοι.

Επιπλέον ελέγχους στο σύστημα υδροδότησης σε Ληξούρι και Αργοστόλι έχουν ξεκινήσει, σήμερα, οι μηχανικοί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα του νερού εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας.

Η αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και ο περαιτέρω συντονισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Κεφαλονιά θα εξεταστεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μαξίμου, στις 18.00, υπό τον πρωθυπουργό.


Επιφυλακτική ήταν στις δηλώσεις  της η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κυρια Σαχπαζή.

«Ο σεισμός αυτός έχει τη δική του μετασεισμική ακολουθία. Δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί με σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους από αυτούς των 4,2 Ρίχτερ», σημείωσε η κ. Σαχπαζή.

Και πρόσθεσε: «Εντός μερικών ημερών θα είμαστε σε θέση να χαρακτηρίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τη μετασεισμική ακολουθία και αν αυτή μπαίνει στο τέλος της». Και είπε ότι οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί από το μεγάλο σεισμογενές της περιοχής και την εικόνα των ρηγμάτων. «Οι δύο πολύ ισχυροί σεισμοί μας κάνουν να παραμένουμε επιφυλακτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: