Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σε πρόγραμμα του ΕΤΠ 505 απολυμένοι της "Κατσέλης"



Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μπαίνουν οι 505 απολυμένοι της "Κατσέλης" μετά από αίτημα του υπουργείου Εργασίας
Αίτηση για ένταξη 505 απολυμένων της επιχείρησης Nutriart ABEE (Κατσέλης) σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, συνολικού προϋπολογισμού 10,16 εκατομμυρίων ευρώ, υπέβαλε την Τρίτη (04/02) ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, το υπουργείο συνέβαλε καθοριστικά μέσω διαπραγματεύσεων στη διαμόρφωση του νέου κανονισμού του ΕΤΠ, πετυχαίνοντας τη δυνατότητα ένταξης στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου, απολυμένων από επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω "οικονομικής κρίσης" και όχι αποκλειστικά λόγω επιπτώσεων της "παγκοσμιοποίησης", διευρύνοντας έτσι τον αριθμό των ωφελουμένων.
Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν να συμπεριληφθούν στους ωφελούμενους του ΕΤΠ οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, καθώς και εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης (NEETs). Από εδώ και πέρα, για κάθε έναν ωφελούμενο που θα εγκρίνεται για χρηματοδότηση από το Ταμείο, θα ωφελείται πρόσθετα και ένας νέος που ανήκει στην κατηγορία των NEETs.
Να σημειωθεί ότι με βάση τον παλιό κανονισμό του Ευρωπαϊκού Ταμείου, έχει ήδη υλοποιηθεί πρόταση του υπουργείου Εργασίας που αφορούσε απολυμένους της εταιρίας Aldi με αρχικό ποσό προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ, εκ των οποίων επωφελήθηκαν τελικά 464 απολυμένοι με συνολική τελική δαπάνη 2.900.000 ευρώ, καθώς κάποιοι εξ αυτών βρήκαν άμεσα νέα θέση εργασίας.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: