Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Χρυσοχοϊδης: Ούτε ξέφραγο αμπέλι, ούτε κολαστήριο ψυχών

"Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι για μετανάστες αλλά ούτε και κολαστήριο ψυχών" δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο κατά την οποία οχτώ μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, πνίγηκαν όταν ανατράπηκε πλοιάριο με το οποίο 20χρονος Τούρκος δουλέμπορος μετέφερε 18 μετανάστες από τα τουρκικά παράλια σε ελληνικό νησί. Οι δέκα από τους 18 κατάφεραν να βγουν σώοι σε ακτή της Ανάφης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει πως είναι συνυπεύθυνη για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης η οποία εξελίσσεται καθημερινά στα νοτιοανατολικά της σύνορα. Και αφορά την προσπάθεια εκατοντάδων λαθρομεταναστών να εισέλθουν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα και από 'κεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον επόμενο μήνα, στη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα θα επιδιώξει να αναλάβει η Ε.Ε. καταμερισμό ευθυνών για την προσπάθεια να σταματήσει η είσοδος λαθρομεταναστών καθώς 300- 400 άνθρωποι κάθε ημέρα εισέρχονται σε διάφορες περιοχές των συνόρων μας και κυρίως σε νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για τη συνεργασία της Τουρκίας ώστε να γίνεται επανεισδοχή των λαθρομεταναστών και μεταφορά τους στις χώρες προέλευσής τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα θα σέβεται και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την επιθυμία τους να ζουν ειρηνικά με όσους μετανάστες βρίσκονται στη χώρα, αλλά και τα δικαιώματα όσων συνανθρώπων μας έχουν μπει στο ελληνικό έδαφος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: