Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Επικήρυξη για τους "ληστές με τα μαύρα"

Επικηρύσσονται με το ποσό των 600.000 ευρώ τρία άτομα που καταζητούνται για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, πιο γνωστοί και ως οι "ληστές με τα μαύρα".

Στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκηρύσσεται χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών καταζητούμενων: Του 33χρονου Συμεών Σεϊσίδη, του 28χρονου αδελφού του Μάριου Σεϊσίδη και του 31χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη.

Πρόκειται για τα άτομα που είχαν λάβει μέρος σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα επί της Σόλωνος, το 2006. Είχε ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε άνδρες της αστυνομίας και τους δράστες. Τότε είχε συλληφθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας κατάφεραν να διαφύγουν και έκτοτε αγνοούνται.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, σε βάρος των επικηρυγμένων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για κακουργήματα, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις σε ποινές κάθειρξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΓΑΔΑ υπάρχουν υποψίες και υπόνοιες, και όχι αποδεικτικά στοιχεία όπως υπάρχει dna ή αποτύπωμα, ότι οι συγκεκριμένοι ενδέχεται να έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι δύο υπουργοί καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για τα συγκεκριμένα άτομα να δώσει πληροφορίες στις Αρχές. Και αν τα στοιχεία που θα δώσουν οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη, οι πληροφοριοδότες θα λάβουν την αμοιβή των 600.000 ευρώ και θα έχουν εξασφαλισμένη ανωνυμία έναντι όχι μόνον οποιουδήποτε τρίτου πολίτη, αλλά και έναντι κάθε Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε γνωστοποιήσει ότι ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης της 17Ν.

Σε εφέτη-ανακριτή η υπόθεση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες
, με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτιο Μακρή, ζήτησε τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 29 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η υπόθεση που αφορά τη φερόμενη συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" τεσσάρων νεαρών ατόμων που συνελήφθησαν πρόσφατα σε κατοικία στο Χαλάνδρι Αττικής.

Για συμμετοχή στη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" κατηγορούνται οι Παναγιώτης Μασούρας του Ανδρέα, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης του Στυλιανού, Εμμανουήλ Γιόσπας του Δημητρίου και Μυρτώ Παντέλογλου του Μιχαήλ.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: