Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΝΕΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ


Πολύ άσχημη η σημερινή εξέλιξη για τον Γ. Σανιδά, μια ημέρα πριν αποχωρήσει για να συνταξιοδοτηθεί. Το Συμβούλιο Εφετών αγνόησε πλήρως τις οδηγίες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδίδοντας βούλευμα με το οποίο επιτρέπει στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens να λάβουν γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας. Το δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο...
ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός υποχρεούτο να δώσει τα αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορούμενους και η άρνησή του να τα χορηγήσει προσκρούει σε άρθρο του Συντάγματος, του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση, που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά.
Επικαλείται σειρά αποφάσεων της διεθνούς νομολογίας, τονίζοντας ότι η λήψη αντιγράφων είναι απολύτως απαραίτητη για την προετοιμασία της απολογίας των κατηγορουμένων, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η μη χορήγηση των αντιγράφων απειλεί την προδικασία με απόλυτη ακυρότητα.

pressmme

Δεν υπάρχουν σχόλια: