Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ομιλία του Σπύρου Κουβέλη στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Περιβάλλον


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης απευθυνόμενος σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην πόλη Budva του Μαυροβουνίου, αναγνώρισε τη σημασία της Διακήρυξης των εργασιών του Συμβουλίου για την κλιματική αλλαγή, και ζήτησε την ακόμη εντονότερη συμμετοχή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην προετοιμασία για την Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο του 2009 για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρότεινε η συνάντηση της επιτροπής για το Περιβάλλον της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και η παρουσίαση των θέσεων της στα Ηνωμένα Έθνη, το Σεπτέμβριο του 2009 στη Νέα Υόρκη, να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την συμμετοχή των Σοσιαλιστών στην πορεία προς τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, με θέσεις για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές αντιμετώπισης και προσαρμογής.

Ο Σπ. Κουβέλης πρότεινε η συμμετοχή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια να κορυφωθεί με ομιλία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Α. Παπανδρέου στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο του 2009, όπου θα μπορέσει να παρουσιάσει την πρόταση των Σοσιαλιστών για ένα βιώσιμο μέλλον, και να υποστηρίξει μια δεσμευτική και φιλόδοξη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η παρέμβαση του Σπ. Κουβέλη ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι οι Σοσιαλιστές έχουν σήμερα μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν την αγωνία και τις προσδοκίες της σύγχρονης κοινωνίας, των νέων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, και της κοινωνίας των πολιτών, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο και πρωτοβουλίες στην παγκόσμια συζήτηση για την αναγκαία μετάβαση προς ένα βιώσιμο νέο παγκόσμιο Green New Deal, εκείνο της πράσινης ανάπτυξης.

«Εμείς οι Σοσιαλιστές είμαστε η πολιτική δύναμη που ο κόσμος μπορεί να εμπιστευτεί για να δώσουμε νέα κατεύθυνση, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, σε ένα κόσμο που χωρίς αμφιβολία πλέον κινείται προς ένα επικίνδυνο ύφαλο. Πρέπει να το κάνουμε, και μπορούμε να το κάνουμε, μαζί με τον κόσμο, με θαρραλέες, αποφασιστικές πολιτικές» κατέληξε στην ομιλία του ο Σ. Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: