Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα»


Ο Θ.Πάγκαλος κατηγόρησε τους ελεύθερους επαγγελματίες πως «κλέβουν μόνιμα το κράτος»
Ο Θ.Πάγκαλος κατηγόρησε τους ελεύθερους επαγγελματίες πως «κλέβουν μόνιμα το κράτος» (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Την κατάργηση 70.000 θέσεων εργασίας στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στις ελβετικές εφημερίδες «Tribune de Geneve» της Γενεύης και «24 heures» της Λωζάννης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο των δύο εφημερίδων, ο κ. Πάγκαλος ερωτήθηκε για το εάν θα καταργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και απάντησε: «Το πιθανότερο είναι 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις».

Σε ερώτηση για το εάν οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, καθώς διόγκωσαν υπέρμετρα το δημόσιο τομέα ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Kατ’ αρχάς και αυτοί (οι πολιτικοί) ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τις απειλές ότι δεν θα εισπραχθεί το τέλος ακινήτων, ο αντιπρόεδρος τόνισε πως αν το συνδικάτο αντιταχθεί στην πολιτική της κυβέρνησης και στους νόμους, τότε θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Είπε, επίσης, ότι διαφωνεί με την εξαίρεση από την καταβολή του τέλους ακινήτων της Εκκλησίας. «Δεν συμφωνώ με αυτή την εξαίρεση. Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ αυτό».

Επίσης, εξέφρασε τον προβληματισμό τους για τις αποκρατικοποιήσεις και τον χρόνο που πρέπει να γίνει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΗ η χρηματιστηριακή τιμή της οποίας είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: