Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δεσμεύονται ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ



http://newpost.gr/post/161843/desmeyontai-akinita-tis-proin-syzygoy-toy-aki-tsoxatzopoyloy/
Δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ προχώρησε ο ανακριτής της πολύκροτης υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής, ενώ την ίδια ώρα, οι αρχές πρόκειται άμεσα να αποστείλουν στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας στην Κύπρο.

Με διάταξή του ο ανακριτής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η κυρία Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο, ενώ λίγες μέρες πριν είχε απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερη δίχως όρους για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποστείλουν στοιχεία της δικογραφίας στην Κύπρο, καθώς οι κυπριακές αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία για τον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Τα ονόματα των δύο κυπρίων υπηκόων εμπλέκονται στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των «ωφελημάτων», τα οποία φέρεται να έλαβε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Ο κύπριος πρώην υπουργός ενεπλάκη σε διακίνηση παράνομου χρήματος στη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο δε Φουάντ έχει εντοπιστεί από λογαριασμούς που του ανήκουν και από τους οποίους εμφανίζονται να «φεύγουν» εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - κατά την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.


Τρίτο «όχι» για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη

Στο μεταξύ, αρνητική ήταν για τρίτη φορά η απάντηση της Δικαιοσύνης στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη με κυρίαρχο θέμα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται ότι αντιμετωπίζει.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, αντικρούονται οι λόγοι που επικαλείται η κ. Σταμάτη για την αποφυλάκιση της και γίνεται αποδεκτή η σχετική πρόταση του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη.

Οι δικαστές απορρίπτουν την επίκληση εκ μέρους της κατηγορουμένης του ανήλικου παιδιού της και αναφέρουν στην κ. Σταμάτη πως ειδικά την περίοδο αυτή πολλοί γονείς αναγκάζονται, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, να στερούνται τα παιδιά τους, χωρίς καν να ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό.

Το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι εξακολουθεί να θεωρεί επικίνδυνη την κ. Σταμάτη για την διάπραξη νέων αδικημάτων σε περίπτωση αποφυλάκισης ή για την συγκάλυψη των τελεσθέντων «... αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης περαιτέρω περιουσιακής κατάστασης και δη τραπεζικών λογαριασμών της ίδιας και του συζύγου της που ενδεχομένως επιχειρηθεί να αποκρυβεί επειδή έχει σχέση με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Στο 15σελιδο υπόμνημα που κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο η Βίκυ Σταμάτη επέμεινε στο δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε αίτημά της για αποφυλάκιση επαναλαμβάνοντας ότι δεν σκοπεύει να διαφύγει στο εξωτερικό. «Εγώ δεν είμαι… Καραβέλας ή Χριστοφοράκος για να διαφύγω στο εξωτερικό», αναφέρει στο υπόμνημα.http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: