Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δεν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες Βενιζέλος και Κουβέλης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



Δεν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες Βενιζέλος και Κουβέλης
Tην απόφαση τους να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής δεδομένου ότι δεν θα μεταβεί ούτε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να επισκεφθούν τον πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα ή αύριο ώστε να έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση για όλα τα τρέχοντα κρίσιμα θέματα.

«Δεν θα μεταβούμε στις Βρυξέλλες λόγω του ότι δεν θα μεταβεί τελικά ούτε ο πρωθυπουργός», τόνισε συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι «το ταξίδι των τριών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί από κοινού μόλις αναρρώσει ο πρωθυπουργός», όταν και «θα διεκδικήσουμε όλα εκείνα που αντιστοιχούν σε όσα έχουμε συμφωνήσει με βάση τη προγραμματική σύγκλιση».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ συζητήσαμε θέματα προώθησης του κοινοβουλευτικού έργου γιατί η χώρα πρέπει να αποκτήσει ρυθμούς εξόδου από την κρίση. Είχαμε ανοικτή ακρόαση με τον πρωθυπουργό. Δεν έχει νόημα να συμμετάσχουμε στην Σύνοδο Κορυφής αφού ο κ. Σαμαράς δεν θα βρίσκεται εκεί».

«Αυτό που επείγει είναι η συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης αφού πρόκειται για μια διαρκής ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα υπόλοιπα κόμματα», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ομάδα αυτή κινείται σε πολλά επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα αρχίσουν από κοινού επαφές με ξένους ηγέτες στα κεντρικά σημεία λήψης των κρίσιμων αποφάσεων.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: