Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Παγώνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός μετά το πρόβλημα υγείας του πρωθυπουργού

Καθυστερούν οι προγραμματικές δηλώσεις


Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία για μία εβδομάδα
Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία για μία εβδομάδα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Αναβολή για τουλάχιστον δύο ημέρες παίρνει η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει το Σάββατο, ωστόσο αναμένεται να μετατεθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης, σύμφωνα με Τα Νέα, με νέο χρονοδιάγραμμα θα κινηθούν και οι περισσότεροι υπουργοί, προεξάρχοντος του οικονομικού επιτελείου, λόγω της ασθένειας του Βασίλη Ράπανου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, αλλά θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία για μία εβδομάδα.

Για τον λόγο αυτό όλες οι συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του θα πραγματοποιηθούν στην οικεία του στην Κηφισιά. Επίσης, εν όψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ξένους ηγέτες.

Στις 18:50 ο Αντ.Σαμαράς θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ή σήμερα, Δευτέρα, ή την Τρίτη θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις αμέσως μόλις αναρρώσει.

Όσον αφορά στο θέμα της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι η ακριβής ημερομηνία της επιστροφής του κλιμακίου δεν έχει οριστεί. Ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε όμως ότι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να τους δεχθεί.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: