Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ενεργή η 17Ν λένε οι αμερικανοί!

Η "τρομοκρατία" ανθεί στην Ελλάδα;

Στη λίστα των ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων του εξωτερικού εξακολουθούν να περιλαμβάνονται ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «17 Νοέμβρη», σύμφωνα με απόφαση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Επιπλέον, η κα Κλίντον ανακάλεσε απόφαση που αναφέρει ότι στις τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού περιλαμβάνονται και οι «Επαναστατικοί Πυρήνες», με το δικαιολογητικό ότι τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε η προηγούμενη απόφαση έχουν αλλάξει με τρόπο που να δικαιολογούν την ακύρωσή της.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλι, ο «Επαναστατικός Αγώνας» ευθύνεται για τρομοκρατικές ενέργειες από το 2003 κατά αμερικανικών και ελληνικών στόχων, ανάμεσά τους η επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας το 2007, καθώς και η έκρηξη, στις 9 Μαρτίου 2009, έξω από παράρτημα της Citibank.
Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» πίσω από την επίθεση στο Κολωνάκι
Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας Profit Ltd. Investment, στη συμβολή των οδών Λυκαβηττού 7 και Σόλωνος, στον 3ο όροφο.
Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στα γραφεία, καθώς επίσης και σε άλλα γραφεία που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο. Εργαζόμενοι ή διερχόμενοι δεν κινδύνεψαν, καθώς περίπου μισή ώρα πριν την έκρηξη, άγνωστος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι μέλος της παραπάνω ομάδας, τηλεφώνησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και προειδοποίησε για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Μάλιστα, στο τηλεφώνημά του υπογράμμισε πως δεν επρόκειτο για φάρσα και ζήτησε να ειδοποιηθεί η αστυνομία ώστε να αποκλείσει το χώρο.
Σημειώνεται ότι επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Γιώργος Τρεπεκλής ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της SAIC, της εταιρείας που μαζί με την Siemens ανέλαβαν το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η οδός Λυκαβηττού παραμένει κλειστή στο τμήμα από τη Σόλωνος μέχρι τη Σκουφά. Την υπόθεση ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σε προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Κλείνουμε την σύντομη αναφορά μας στα έργα και τις ημέρες της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι η νέα δοτή διοίκηση της διαθέτει πρόεδρο πρόσωπο που φέρεται να είχε μέχρι πρότινος μέσω της εταιρίας στην οποία ήταν γενικός διευθυντής επαγγελματικής συνεργασίας με τον Εφραίμ και τον Όμιλο Πάπιστα σημαντικό μερίδιο του οποίου ανήκει σε κυπριακές εταιρίες αφανών μετόχων με τελικό δικαιούχο τη Μονή Βατοπεδίου».

kosta

Δεν υπάρχουν σχόλια: