16 βουλευτές του κόμματος ζητούν την κατάργηση των διορισμών μετακλητών υπαλλήλων στην βουλή...
«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία, η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον...ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με «την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων».
Σημείωσε, δε, πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση «στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα».
«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: «Εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους».
Εν τω μεταξύ, 16 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να καταργηθεί εντελώς η δυνατότητα διορισμού μετακλητών υπαλλήλων που έχουν, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου, αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην, καθώς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες.
Σε επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι βουλευτές, χαρακτηρίζουν δικαιολογημένη την κοινωνική αντίδραση που προκάλεσαν οι διορισμοί συγγενικών προσώπων στη Βουλή και τονίζουν ότι καθίσταται επιτακτική η άμεση και ριζική αναθεώρηση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής ο οποίος, όπως αναφέρουν, βρίθει ρυθμίσεων που ευνοούν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τον κομματισμό.
Παράλληλα, τονίζουν ότι η εντολή του πρωθυπουργού για απαγόρευση διορισμών συγγενικών προσώπων από κρατικούς λειτουργούς, αν και ορθή, είναι ατελής, ενώ ζητούν την άμεση κατάργηση όλων των προνομίων που προβλέπονται για νυν και πρώην αξιωματούχους του Κοινοβουλίου.
Τέλος, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποια πρόσωπα εξακολουθούν να κάνουν χρήση των προνομίων που προβλέπει ο κανονισμός και πόσα άτομα απασχολούν, πόσοι από τους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς διατηρούν γραφείο στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και πόσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί την τελευταία πενταετία.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου