Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Σε 4 χώρες ψάχνει χρήματα η Χρυσή Αυγή...
Χρηματοδότηση από ομογενείς αλλά και από ρατσιστικές οργανώσεις του εξωτερικού φαίνεται ότι αναζητά η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, οπως γραφει η...
REAL NEWS,  μέλη της οργάνωσης του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου στοχεύουν στις επαφές που είχαν αποκτήσει τον προηγούμενο χρόνο σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ώστε να εξασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση των γραφείων τους και των λοιπών «δραστηριοτήτων» της.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, η Χρυσή Αυγή έχει απευθυνθεί για οικονομική βοήθεια στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, και συγκεκριμένα στις πόλεις που φιλοξενούν τις μεγαλύτερες παροικίες Ελλήνων ομογενών.

Το Stratfor αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και έγκριτα ινστιτούτα αναλύσεων στις ΗΠΑ και είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιεί συχνά η αμερικανική διπλωματία. Η ανάλυσή του για τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό τον τελευταίο μήνα αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο κινείται η οργάνωση, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ινστιτούτο τονίζει ότι η καταδίκη που γνώρισε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα μετά τη δολοφονική ενέργεια των μελών της έχει περιορίσει την επιρροή στο εσωτερικό και την έχει αναγκάσει να αναζητήσει πόρους εκτός συνόρων. «Η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντλήσει κάποια κεφάλαια από το εξωτερικό, ώστε να κρατηθεί στην επιφάνεια», αναφέρει, χαρακτηριστικά, το Stratfor.

«Στοχεύοντας σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, η οργάνωση ελπίζει να νομιμοποιήσει την παρουσία της διεθνώς και να βρει κεφάλαια, προμήθειες και ψήφους για τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, αναφέρει το αμερικανικό ινστιτούτο.

«Η μεγαλύτερη παρουσία της Χρυσής Αυγής φαίνεται να είναι στις ΗΠΑ, όπου ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Έλληνες. Το κόμμα έχει δημιουργήσει παράρτημα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ενώ σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία του στο Σικάγο και στο Κονέντικατ», σημειώνει στην ανάλυσή του το Stratfor.

Δεν υπάρχουν σχόλια: