Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Στενό «πρέσινγκ» στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα...





Την προσπάθειά του να ρίξει τους τόνους στη σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών» με αφορμή την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, που...
ενόψει Πάσχα, κατεβάζει ρυθμούς. Αλλάζει δε στον βαθμό του δυνατού και την «θεματολογία» του, έστω και αν θεωρείται βέβαιο πως το θέμα θα επανέλθει προκαλώντας ακόμα σφοδρότερη σύγκρουση με την επίσημη κατάθεση του πορίσματος της έρευνας.

Προς ώρας πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβανόμενα την …αναβολή που πήρε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης για τις αρχές Ιουλίου (η οποία συζητήθηκε στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών και …επιβεβαιώθηκε από τον Φώτη Κουβέλη) οργανώνουν τις κινήσεις του κόμματος μέχρι τότε.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η Ιπποκράτους προτίθεται να παρακολουθεί στενά και να παρεμβαίνει στα κυβερνητικά δρώμενα, άλλοτε καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, και άλλοτε με στελέχη της ή ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο να επισκέπτεται υπουργεία, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Εκτός ατζέντας πάντως δεν τίθενται και τα οικονομικά του. Αυτά θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προς το τέλος του μήνα, οπότε και θεωρείται ότι θα έχει κατατεθεί επισήμως το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών που πραγματοποίησαν έρευνα για το πώς έφτασε το κόμμα στη σημερινή ,τραγική οικονομικά, κατάστασή του.

Παράλληλα, όμως, η Ιπποκράτους ετοιμάζει και συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά όλων των κομμάτων, την οποία και υπολογίζει να καταθέσει τις επόμενες μέρες. Αυτή, θα στηρίζεται στην «ανάγκη για διαφάνεια» ως προς τους τρόπους χρηματοδότησης των κομμάτων στην χώρα, διασφαλίζοντας παράλληλα τις απαραίτητες εγγυήσεις για κάτι τέτοιο, ενώ ήδη «χτίζεται» στη βάση της διεθνούς εμπειρίας και με στόχο να σταματήσει να πορεύεται ασυλλόγιστα ολόκληρο το πολιτικό-κομματικό σύστημα στην Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, θα πιέσει προς την κατεύθυνση αποδοχής της πρότασής του, ποντάροντας στο γεγονός ότι και τα υπόλοιπα κόμματα που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι υπερχρεωμένα, κάποια δε με υπέρογκα ποσά προς εξόφληση.

matrix24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: