Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και σε πατέρες ανηλίκων τέκνων

Ετοιμάζουν διευκρινιστική εγκύκλιο

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011 (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )
Αθήνα
Διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία δίδεται το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ταυτοχρόνως σε άντρες και γυναίκες γονείς ανηλίκων τέκνων, ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline».

Στην εγκύκλιο θα αναφέρεται ότι το δικαίωμα συνταξιοδότησης θα έχουν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ανηλίκου, τόσο για τους τρίτεκνους, όσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Έτσι:

1) Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011, ταυτόχρονα με την χρήση του ίδιου δικαιώματος από την μητέρα των παιδιών.

Το δικαίωμα αυτό δεν χορηγείται διαζευκτικά στον έναν εκ των δύο συζύγων, αλλά και στους δύο ταυτόχρονα.

2) Οι άνδρες δικαιούνται πρόωρης σύνταξης με ανήλικο παιδί, παράλληλα με την χρήση του ιδίου δικαιώματος από την μητέρα.

Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πλασματικών ετών ασφάλισης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: