Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πεταλωτής: Μας... χρεοκοπούν κάθε εβδομάδα

Ουδεμία συζήτηση διεξάγεται για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες, «από τις ίδιες», όπως είπε, «λίγο -πολύ, πηγές, που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, ανά κάθε εβδομάδα».

Πεταλωτής: Μας... χρεοκοπούν κάθε εβδομάδα

«Προχωράμε μεθοδικά με σχέδιο και προσήλωση σε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και επιτυγχάνουμε», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι «παρά την εμμονή κάποιων δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακυκλώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν». «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας», συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο»

Ερωτηθείς εάν οι χθεσινές παροτρύνσεις του κ. Παπανδρέου προς τους υπουργούς (σ.σ: να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους για την οικονομία), συνιστούν αποδοκιμασία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο κ. Πεταλωτής αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «ο Πρωθυπουργός χθες είπε το αυτονόητο».

Ειδικά στις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε, όπου μπορεί να παρερμηνευθεί η οποιαδήποτε δήλωσή μας, σημείωσε, θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, γιατί κάθε δήλωση που μπορεί να είναι διαφορετική ή να δίνει δυνατότητα για παρερμηνεία, μπορεί να έχει σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

«Γι' αυτό ακριβώς», συνέχισε, «θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και ένας μπούσουλας, που είναι οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών».

Κάλυψη σε Πάγκαλο

Κληθείς να σχολιάσει αν ο κ. Πάγκαλος είναι «προσεκτικός» όταν εκφράζει προσωπικές απόψεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «προσεκτικοί ήμασταν και είμαστε εδώ και 15 μήνες που βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, γιατί αυτοί που θέλουν να ανακυκλώνουν διάφορα σενάρια, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι είναι σενάρια φαντασίας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε δήλωση».

Επανέλαβε τέλος ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, και μπορεί να τις εκφράζει, αλλά ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους προβλήματα σαφώς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: