Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Διπλο-τριπλοθεσίτες δημοσιογράφοι!


Από περιέργεια περισσότερο, έριξα μια ματιά στα ονόματα των δημοσιογράφων που προσέλαβε η κρατική τηλεόραση.Είδα πολλά ονόματα που έχουν και μια, και δυο και τρείς δουλειές! Εχουν ανάγκη και τον μισθό της ΕΡΤ; Δεν υπάρχουν άνεργοι δημοσιογράφοι; Υστερα, πολλοί προέρχονται από τα, μεγάλα λεγόμενα, συγκροτήματα. Δηλαδή διαφορετικά δεν έχεις τύχη; Τέλος, είδα τα ίδια και τα ίδια ονόματα. Δεν υπάρχουν νέοι δημοσιογράφοι σ’ αυτήν την χώρα; Συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι; Κ.Ρ.
Μεγαλοδημοσιογράφοι, ρουσφετάκια αλλά και άνεργοι οι νέοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ
Αρκετές είναι οι “εκπλήξεις” και άλλες τόσες οι περιπτώσεις που τηρήθηκε η πεπατημένη. Σε αυτό το συμπέρασμα φτάνει κανείς διαβάζοντας προσεκτικά τα ........
ονόματα των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Οι “εκπλήξεις” αφορούν κυρίως κάποια γνωστά ονόματα, όπως πχ ο Α. Ρουμελιώτης, ο Χρ. Μιχαηλίδης, αλλά και ο…
Μ. Δράκος στο αθλητικό και ο αρθρογράφος του ΒΗΜΑτος Γιώργος Μαλούχος. Η πεπατημένη ακολουθήθηκε στις εκπομπές. Ουσιαστικά, με την επιστροφή των Πολίτη, Ζούλα, Παπαπαναγιώτου, η σημερινή διοίκηση βάδισε στα βήματα της προηγούμενης σε ότι αφορά στα talk show.
Έστω και αν υπάρξουν και κάποιες προσθήκες η αλλαγές μιας και κορυφαίο στέλεχος της ΕΡΤ δήλωσε στο ΝΡ ότι δεν είναι βέβαιο πως όλοι θα κάνουν εκπομπές. Εδώ σημειώνουμε ότι η Άννα Παναγιωταρέα και ο Μανώλης Κοττάκης δεν έκαναν αίτηση.
Εντυπωσιακή είναι η παρουσία δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας. Η εφημερίδα, κέρδισε κατά κράτος τα υπόλοιπα συγκροτήματα τύπου, με τον ΔΟΛ να ακολουθεί.
Αν δεν ανακοινωνόταν ότι ο Γ. Βλαστάρης έγινε εκδότης της Ισοτιμίας, η επιστροφή του στην ΕΡΤ θα αποτελούσε φυσικά τη μεγαλύτερη έκπληξη.
Ας πάμε όμως στα ονόματα…
Από του νέους, ξεχωρίζουν οι Φ. Απέργης, Χρ. Μιχαηλίδης, Α. Ρουμελιώτης ( Ελευθεροτυπία), Χρ. Μαχαίρας (Έθνος), Μ. Δράκος (Ελεύθερος Τύπος), Γ. Μαλούχος, Β. Λαμπρόπουλος (ΒΗΜΑ), αλλά και οι “ραδιοφωνικές” Γιούλα Ράπτη και Στέλλα Θεοδώρου.
Το πολιτικό ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ ενισχύεται από τους Β. Γιακουμή (Αποκαλύψεις), Α. Κωβαίο (Βήμα) και Βούλα Κεχαγιά (ΝΕΑ- πρώην ΕΤ3).
Το αντίστοιχο ρεπορτάζ της ΝΔ από τον Β. Μπεσκένη (Αποκαλύψεις), ενώ επιστρέφουν και οι παλιοί Στρ. Μπαλής και Γ. Χριστάκος.
Από αυτούς που επιστρέφουν- και δεν έχουν ήδη αναφερθεί- ξεχωρίζουν: Η παρουσιάστρια ειδήσεων Λίνα Κλείτου, η πολιτική συντάκτρια (Αριστερά) Αννέτα Καβαδία, ο Γ. Ζαφείρης, ο έμπειρος στα διεθνή Γ. Καπόπουλος (Ημερησία), η “ιατρική” Β. Καλυβιώτη, η Ε. Κοσμοπούλου, ο Β. Λεβέντης, ο “ιπτάμενος” Κυρ. Μαντούβαλος, η ραδιοφωνική Ε. Μπαλταζή, η Ν. Μποϊλέ (ρεπορτάζ ΝΔ), η Ε. Παπαϊωάννου- Κορόβηλα, η “ψυχή” της πρωινής ενημέρωσης Τζ. Τσίγκα και ο Στ,. Φρεμεντίτης (Ελευθεροτυπία). Στα “πάτρια” εδάφη επιστρέφει μετά από καιρό και ο Γ. Μαυρίδης.
Το σύνθημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ “καμιά θέση εργασίας χαμένη, αποδείχθηκε ουτοπικό. Τα στοιχεία που προκύπτουν από τα ονόματα των 167 που προσλήφθηκαν χθες, δείχνουν ότι οι 118 είναι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς τους ΠΕΘ και αφαιρέσει από το 1047- αριθμό των συμβασιούχων, βγάζει εύκολα το συμπέρασμα. ότι από την ΕΡΤ χάθηκαν περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας. Από τους 167, οι 122 ήταν άνεργοι. Και η ΕΣΗΕΑ κοιμάται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: