Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Διερεύνηση για 10 θέλει το ΠΑΣΟΚ, «βαριά» ονόματα χτυπά η ΝΔ!

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για το πόρισμα της Siemens


http://img.protothema.gr/C753BA5080117B4409DBB8FDA19A6935.jpg
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η εισήγηση- αξιολόγηση του ΠΑΣΟΚ, για το ποιοι φέρουν ευθύνες για το σκάνδαλο της Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, των εξής πρώην υπουργών:

Για τον ΟΤΕ τους κ.κ. Τάσο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Νίκο Χριστοδουλάκη.

Για τον πολιτισμό και συγκεκριμένα για την παραγγελία των ηλεκτρονικών ξεναγών στα μουσεία τον Μιχάλη Λιάπη.

Για τα εξοπλιστικά τον κ. Ακη Τζοχατζόπουλο ενώ για ενέργεια συγκάλυψης λόγω της κατάργησης της Επιτροπής που επόπτευε ο κ. Γιώργος Ζορμπάς θα ζητηθεί περεταίρω έρευνα για τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Για τον ΟΣΕ τους κ.κ. Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη.

Για το C4i τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρων Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστος Μαρκογιαννάκη.

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω ονόματα προκύπτουν από την αξιολόγηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δίχως όμως να αναφέρεται αν θα ζητείται η περαιτέρω έρευνά τους για πολιτικές ή ποινικές ευθύνες.

Η εισήγηση της ΝΔ
Η εισήγηση της ΝΔ καταλογίζει ευθύνες τόσο σε πρώην και νυν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όσο και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Συγκεκριμένα στο πόρισμα θα αναφέρεται: «Η ουσία του σκανδάλου της Siemens έγκειται στην επιλογή του κ. Σημίτη να επιλέξει προγραμματικές συμφωνίες για τις προμήθειες του δημοσίου…

H ΝΔ εκτιμά ότι η ευθύνη του κ. Σημίτη τόσο ως πρωθυπουργού όσο και ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη». Σε άλλο σημείο του πορίσματος θα αναγγείλει ότι: «Είναι αποδεδειγμένη η ενοχή και εμπλοκή στο σκάνδαλο των κκ. Τάσου Μαντέλη και Θόδωρου Τσουκάτου. Ενώ θα σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκλήθη να υλοποιήσει τις ήδη υπογεγραμμένες από το ΠΑΣΟΚ συμβάσεις.

Για τους λόφους αυτούς η ΝΔ αποτιμά ότι ευθύνες για την υπογραφή – πράξεις- παραλείψεις (πέραν του κ. Σημίτη κυρίως για ΟΤΕ και C4i) έχουν οι πρώην υπουργοί: Ακης Τσοχατζόπουλος (ΟΣΕ- εξοπολισικά), Γιάννος Παπαντωνίου (ΟΤΕ- C4i), Νίκος Χριστοδουλάκης (ΟΣΕ- ΟΤΕ), Ευάγγελος Μαλέσιος (C4i), Τάσος Μαντέλης (ΟΤΕ), Χρήστος Βερελής (ΟΤΕ- ΟΣΕ), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΟΤΕ), Χρήστος Παπουτσής (φυγή του Γιουνγκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: