Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

'Εχασαν τον Καρούζο μέσα από τα χέρια τους

'Ετσι τους έφυγε ο Καρούζος

Με την απάντηση που δίνει στον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Στάθη Παναγούλη, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας,επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πώς λειτούργησαν οι αρχές για την αναζήτηση του καταδικασμένου σε 8 χρόνια φυλάκιση Γιάννη Καρούζου. Το enikos.gr είχε αποκαλύψει τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην εκτέλεση της απόφασης ενώ ο κ.Παναγούλης είχε φέρει το θέμα στη βουλή.
 Από την απάντηση που έδωσε  στις 22 Οκτωβρίου 2012 ο υπουργός αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την αδικαιολόγητη αργοπορία των αρχών.
 - Η καταδικαστική απόφαση για τον Γιάννη Καρούζο εκδίδεται στις 14 Οκτωβρίου 2011 και παραδίδεται στο Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων σχεδόν ένα χρόνο μετά(!), στις 27 Αυγούστου 2012.
-Τότε το τμήμα αναζήτησης προσώπων ανακαλύπτει ότι μεταξύ της απόφασης και της εισαγγελικής παραγγελίας υπάρχει αναντιστοιχία στην χρονολογία γέννησης και στην διεύθυνση κατοικίας του Γιάννη Καρούζου (έως εκείνη τη ν στιγμή δεν έχει εκδοθεί ένταλαμα σύλληψης και δεν έχει καταχωρηθεί καν ο Καρούζος στο σύστημα αναζήτησης προσώπων λόγω της αναντιστοιχίας).
-Μόνο μετά από ένα μήνα και μόλις μία ημέρα μετά από την αποκάλυψη της Real News,στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 το τμήμα αναζήτησης προσώπων επικοινωνεί τηλεφωνικά με υπάλληλο της εισαγγελίας και διασταυρώνει την ημερομηνία γέννησης και την διεύθυνση κατοικίας του Γιάννη Καρούζου. (Επίσημα η εισαγγελία, σύμφωνα με την απάντηση, απάντησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012).
-Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε τελικά στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012,δηλαδή 5 ημέρες μετά το δημοσίευμα της Real News.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: